[ bin.sys @ 17.11.2014. 15:40 ] @
UAE je na listu terorističkih organizacija stavila CANVAS, bivši Otpor.

Citat:
Među organizacijama koje su označene kao terorističke nalaze se, između ostalih, Muslimansko brastvo, Al Islah, Fataj al Islam, Al kaida u zemljama Magreba, Al kaida, somalijska Harakat al Šabad al mudžahedin, britanska Kordoba fondacija, nigerijska Boko Haram, Hezbolah,...


link

Fino društvo. Inače o ovoj organizaciji je napravljen i dokumentarac, koji je već imao premijeru na EMZ.

[ jovajovic100 @ 17.11.2014. 16:43 ] @
Netačno :

"Izvršni direktor beogradskog Centra za primenjenu nenasilnu akciju CANVAS Srđa Popović ocenio je da je "nesporazum ili greška" to što je vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata uvrstila njegovu organizaciju među one koje smatra terorističkim organizacijama i grupama.

Srđa Popović je agenciji Beta rekao da je ta organizacija uputila pismo i ambasadi UAE u Srbiji upravo sa željom da se kroz dijalog taj nesporazum što pre otkloni. Vlada UAE objavila je listu od 85 organizacija i grupa iz celog sveta, koje smatra terorističkim i obrazložila da to čini zbog transparentnosti i podizanja svesti u društvu o tim organizacijama."

To su ih stavili UAE na neki svoj bezveze spisak. Nema pojma da ih Ameri stave na spisak. Pa oni im rade divne poslove po svetu.

http://en.wikipedia.org/wiki/C...nviolent_Action_and_Strategies
http://www.alo.rs/vesti/aktuel...firmu-koju-zovu-mala-cia/37492
http://1389blog.com/2013/11/20...-overthrew-slobodan-milosevic/
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-...-senci-hvalila-srpske-otporase
[ Otto23 @ 17.11.2014. 20:23 ] @
"White collar" teroristi, umnogome opasniji od ovih (primitivnih) sto odsecaju glave. Jer, dok ovi odseku 1000 glava, ovi sa belim kragnama rovarenjem i destabilizacjom zemalja pobiju milione.

Citat:
Američki novinar: Ne verujte nevladinim organizacijama koje finansira Vašington

Vašingtonski novinar Vilijam Blum kaže da američka vlada finansira nevladine organizacije po celom svetu i da treba biti sumnjičav prema svakoj NVO


BEOGRAD - Vašingtonski novinar Vilijam Blum kaže da američka vlada finansira nevladine organizacije po celom svetu i da treba biti sumnjičav prema svakoj NVO koju finansiraju Sjedinjene Američke Države.

Blum je za današnju Politiku rekao da je teško pronaći ijednu državu na svetu gde američka NVO nije aktivna jer, kako kaže, oni uvek traže mesta gde mogu destabilizivoti vlade ili podržati njihove opozicije.

"Ako ste poput mene i mislite da "američko carstvo" čini više štete nego što donosi koristi , onda morate da budete vrlo sumnjičavi prema svakoj nevladinoj organizaciji koju podržava Vašington", naglasio je Blum.

On je ponovio da američka vlada finansira nevladine organizacije po celom svetu i da je to glavni posao vlade, a da je glavni cilj NVO koje finansira Vašington da podstiču obrazovne i druge programe u stranim zemljama koji će rezultirati da vlade u tim zemljama rade ono što SAD želi.

Dakle ili nastojimo da izbacimo neku vladu ili podržavamo opozicuiju te vlade. Za to se koriste svakojake metode. Na primer obrazovanje i za te projekte novac je neograničen", rekao je Blum.


On je dodao da da niko direktno ne govori da su ti programi koncipirani sa ciljem rušenja vlade ili podržavanjem opozicije, ali da se mora čitati između redova.

http://www.novosti.rs/vesti/na...ijama-koje-finansira-Vasington
[ branko tod @ 29.11.2014. 09:17 ] @
http://www.jugoslavologija.eu/...learning-from-others-mistakes/