[ geenije @ 21.11.2014. 12:29 ] @
Imam instaliran Windows 8 i Ubuntu 14.02, problem mi se javljao i sa starijim Ubuntu 12. Problem se dešavao i sa starijim verzijama drajvera, trenutno je treća verzija izašla.

Elem, imam wirelles karticu Mediatek MT7630E, laptop HP ProBookG1, i3 4000M.

Linux retko koristim, u poslednje vreme malo više, kada pokrenem linux pa posle njega Windows, poblesavi mi wirelles. Dugmence za pali gasi wirelles/bt je obično "amber" boje a ne zeleno iako je wirelles upaljen (nije u airplane modu). Obično pritisak dugmeta (airplane on) pa ponovno (airplan off) reši "problem", međutim...

Neretko se odmah po bootovanju ili nakon ove akcije sa dugmetom dešava da wirelles ne radi uopšte, ikonica za wirelles ima X i ne mogu da se skeniraju mreže. U device manager je navodno sve ok. Ranije je pomagalo disable/enable kartice iz device managera, međutim u poslednje vreme neće, mora uninstall/install što prilično smara da se radi svaki put nakon što sam odlazio u linux, pogotovo što tada i zaboravi passworde mreža.
Da ne pominjem da mi skoro nije radio ni bluetooth odjednom (ova dva su povezana hardverski je to ista kartica, dva čipa), morao sam ručno da obrišem sve drajvere za bluetooth, čak da idem na ono show hidden drivers u device manageru, slučajno videh ima i ta opcija pa da i to sve pobrišem pa onda instaliram.

Kakve blage veze ima odlazak u linux sa radom wirelles kartice u windowsu, pogotovo da se rešava na ove načine??? As we type, lampica je "amber" boje.


p.s. sorry na long postu, htedoh da izbegnem pomoć tipa "a jesi probao...." nešto što sam već probao