[ midnightdk @ 22.11.2014. 14:06 ] @
ovo jeste tema koja se provlaci kroz mnoge na forumu ali posto sam totalni duduk za web programiranje molio bih upucene da mi odgovore na neka pitanja.
napravio sam bazu podataka u accessu sa formama koje vode korisnike tako da biraju podatak u komboboksu (uz veliku pomoc clanova ovog foruma) i tako se
dolazi do zeljenih zapisa a odabirom nekog od njih ulazi se u drugu formu koja opet unosom par brojcanih podataka izracunava trazeni podataka. sama baza je jednostavna i ima 2-3 forme koje
rade ono sto sam zamislio ali sada bih to nekako da prebacim na sajt kako bi bilo dostupno i drugima. sajt koji se bavi tom tematikom (uvozom motornih vozila) sam napravio na weebly-ju ali
koliko znam on ne pruza host za sql tako da bih to sve morao prebaciti na neki drugi host. jedan deo sajta bi bio otvorenog tima i pruzao bi tekstualne informacije vezane za ovu temu a drugi bi trebao imati login deo gde treba da se pristupa bazi i opet kroz neki deo "forme"-upita-komboboksa da se odradi kao na uradjenoj bazi da bi se dobio zeljeni podatak.
sto se tice baze tu sam nekako ispetljao ali sto se tice programiranja web stranice tu sam totalni duduk.
moje pitanje je da li postoji nekakav program koji bi mogao da konvertuje sve te forme sa njihovim podesavanjima u nekakav oblik php-html ili slicno kako bi moglo da se postavi na sajt ili kako bi to najjednostavnije moglo da se uradi.
[ Getsbi @ 24.11.2014. 13:12 ] @
Ono što se na web-u traži i dešava, obično se razlikuje od već urađene Access aplikacije. Pitanje je da li je ekonomičnije
1. napisati par asp ili php strana
2. uložiti u neke alate i vreme i novac ili
3. plaćati usluge firmama koje rade on-line bridge za Access baze. Jedna firma čiji link trenutno ne mogu da nađem, traži 250$ mesečno za održavanje takve usluge. Ti njima Access aplikaciju, a oni rade sve ostalo.


Evo na brzinu jednog "izbunarenog" linka https://dbconvert.com/convert-accessforms-to-web-mysql.php koji možda ima vise smisla za tvoj slučaj obzirom da su alati free.
[ midnightdk @ 24.11.2014. 14:36 ] @
baza u access-u je bila pocetna i osnovna ideja (jer o access-u baren nesto znam i snalazim se) e sad kad je ona vec pri kraju dolaze neke nove ideje koje su opet okrenute prema dve totalno razlicite varijante.
jedna je sajt koji bi trebao da ima member deo u kojem ce se obavljati deo pregledanja zapisa iz baze i nekih sitnih matematickih proracuna, a druga je opet okrenuta prema nekoj android aplikaciji koja ce to isto da radi. definitivno je problem jer nemam znanja i iskustva za takve poduhvate ali imam dobru volju da pomalo ucim. u svakom slucaju to sto radim nema nikakav komercijalni efekat tj dobit pa samim tim ne mogu ni da investiram u njega a jos bitnije je jer zelim preko toga da pomalo ucim.
[ Getsbi @ 24.11.2014. 17:46 ] @
I za jedno i za drugo postoje podforumi. ASP ili PHP ispod programiranja i Android ispod Mobilna telefonija/Smartphone.