[ ŽIKI @ 27.11.2014. 16:47 ] @
Uzeo bih aparat sa vecim zumom, planiram sledece godine da provedem više u prirodi pa će mi dobro doći. Znači uglavnom će se koristiti za dnevno slikanje na otvorenom. Imam kombinaciju da ga poručim iz Kanade, gledam njihove sajtove, sada idu praznici kod njih pa ima dosta popusta, sutra je i blackfriday, pa možda uhvatim nešto baš jeftino. Evo nekoliko komada koje sam primetio, što više gledam sve teže se odlučujem ![]() http://www.dpreview.com/produc...on_sx700&sortDir=ascending Šta bi trebalo da gledam najviše? Znam da se najviše pominje velicina senzora, ali u ovoj superzum klasi su svi 1/2.3 samo je fuji 1/2 Idealno bi mi bilo da je zum 25 ili veci, da može da okine više slika odjednom, brz autofokus, da ima manuelni mod kako bih mogao da čačkam i učim se ![]() Sada imam canon A570 tako da nemam nekog iskustva sa nekim boljim aparatima i inače fotografijom. Snimanje mi je manje bitno(ako može da zumira dok snima super). Neki predlozi, znaci aparati do max 400CAD(ako se gledaju cene sa našh sajtova onda do 400e) Svi ovi se kreću u opsegu od 260-390CAD, može da se vidi na amazon.ca Od ovih aparata po izgledu mi se najviše svida canon SX700, jer je najmanji, al nisam siguran da ima toliko opcija kao drugi? Šta mislite o fuji, on mi deluje najjeftinije u odnosu na nase cene, sa najvećim senzorom, mada je on najglomazniji? Možda još neki model da obratim pažnju, ili barem koji od ovih da ne uzimam u obzir ako ima nekih mana? Hvala! |