[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2014. 22:01 ] @
Imao sam interesantnu situaciju, koja ukazuje da je jedno od resenja za tehnicke probleme bunarenje adrese CEO-a i direktno cimanje istog.

Elem, pretplatnik sam Vodafone mreze vec vise od 10 godina. Nisam imao neke specijalne prituzbe a imaju jako dobar roaming program za data, gde u Vodafone mrezama po EU imam "besplatan" data roaming (koristeci domaci paket i alociranu kvotu koja je trenutno 4 GB mesecno, dakle skroz OK).

Medjutim, vec neko vreme je kvalitet Vodafone mreze u centru mesta u DE gde mi je firma (Karlsruhe) ocajan. Ocajan je zapravo losa rec, potpuno neupotrebljiv bi bila bolja - vec par meseci 9 od 10 poziva se zavrsavaju sa call failure rezultatom, a internet u "spicu" tokom dana je brzine modema.

Ceo problem je tipican za under-development infrastrukture. Prvo sam mislio da je do mog telefona i jailbreak-a, ali posle promene za Vodafone-ov iPhone 6+ sam uvideo da problem nije sa telefonom. Na zalbu sam se odlucio kada sam ukapirao da 2 kolege imaju isti problem.

Zalba tehnickoj podrsci nije dala rezultate. Standardno ignorisanje mail-a, a telefonski je prakticno nemoguce dobiti ljudsko bice.

Na kraju sam nasao e-mail CEO-a i napisao mail gde sam rekao da cu da menjam operatera i da ih prijavim regulatoru zato sto im je servis... nedostupan.

U roku od sat vremena me je nazvala sekretarica koja mi je objasnila da zavrsavaju prosirenje infrastrukture pocetkom decembra i da su voljni da mi uplate 200 EUR kao good-faith :)

Interesantno, vec par dana problema vise nema. Pre par dana mi je stigao online racun i vidim, 200 EUR uplaceno :-)

Pouka: ako imate tehnicki problem sa ovakvim velikim firmama, isplati se kontaktirati CEO-a :)
[ SlobaBgd @ 03.12.2014. 23:20 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Pouka: ako imate tehnicki problem sa ovakvim velikim firmama, isplati se kontaktirati CEO-a :)

... u Nemačkoj.
Ovde bi ti dušmani ukinuli broj i tužili te za uznemiravanje CEO, možda i za 'akovanje baze sa mailovima!
[ Tyler Durden @ 03.12.2014. 23:42 ] @
Ne bi. Imam iskustva malo oko toga i direktor svake iole ozbiljnije firme bi sjeo na glavu zaposlenima dok ne bi sredili problem koji je neko tako direktno prijavio. Čak i u Srbiji.
[ mr. ako @ 04.12.2014. 03:09 ] @
Yep, takodje mogu da potvrdim.

Cak i u slucaju Telekoma tj. mt:s, ako se potrudis i dodjes do bitnijeg sefa/direktora (nisam rekao cak ni generalnog :D ), mozes da zavrsis neverovatne stvari. :) Naravno, regularnim putem, nista veze, poznanstva ili mito korupcija itd.
A pade mi na pamet da je prethodni generalni Telekoma (Branko Radujko) bio aktivan na Twitteru, pa si mogao tamo da ga iscimas da potera probleme malo brze ili upita radnike ljubazno. :) I uspevalo je.

Ovaj Ivanov slucaj je verovatno kombinacija ovakve zelje za dobrim imidzom CEO-a i kompanije, ali i mesecna pomoc koju im Ivan daje (iPhone6+, rominzi, Japan,...). ;)


[ calexx @ 04.12.2014. 10:37 ] @
Mene samo čudi onaj deo gde se kaže da u švabiji ne radi mobilni a ni mobilni internet. Zar to nije samo u Srbiji a svi ostali su bezgrešni?? ;) Ovde se pokreću teme na forumima, pišu peticije, čak i kada je nešto manji problem.
[ abyss @ 04.12.2014. 10:46 ] @
Ja sam se 3 meseca patio sa losom paricom i majmunima iz lokalnog telekoma dok jednog dana nisam pomenuo da sam nabavio broj od shefa telekoma u zajecaru (ja sam iz knjazevca).
Paricu su zamenili dok sam stigao do kuce, a mrzelo ih je 3 meseca.
[ Homer J. Simpson @ 04.12.2014. 13:14 ] @
Citat:
calexx:
Mene samo čudi onaj deo gde se kaže da u švabiji ne radi mobilni a ni mobilni internet. Zar to nije samo u Srbiji a svi ostali su bezgrešni?? ;) Ovde se pokreću teme na forumima, pišu peticije, čak i kada je nešto manji problem.

Pa ako se to desava i u Nemackoj , sta , ovde ne treba da se zale ?
[ bachi @ 04.12.2014. 13:26 ] @
Culex zna da prospe po neki nebulozni post, ali nema veze, navikli smo. :D Ovde ni ne možeš da dođeš do nekog u vrhu, osim ako mu ne znaš direktno kontakt.
[ calexx @ 04.12.2014. 17:03 ] @
To što je tebi teško da razumeš ne znači da je nebulozno. Poruka se odnosila na česte primedbe da je ovde jad i beda i da se tako nešto nikada ne dešava u uređenim, normalnim a i razvijenim zemljama. Da tamo ne može da se zamisli da mobilni ne radi i da je internet bilo kome slabiji nego što očekuje, a standard je valjda da svi imaju gigabitne flat pakete.

Naravno da je normalno da se žalimo i da isteramo ono što smatramo da nije u redu ali da se manje pominju neki drugi gde je sve savršeno. Ovde je normalno da se skače kad internet ne radi pet minuta ili kada neko poveća brzinu uz 2% veću cenu, odmah se poteže zaštita korisnika i preti svim i svačim.
[ Homer J. Simpson @ 04.12.2014. 17:12 ] @
Citat:
calexx: Ovde je normalno da se skače kad internet ne radi pet minuta ili kada neko poveća brzinu uz 2% veću cenu, odmah se poteže zaštita korisnika i preti svim i svačim.

A tebi to nije normalno ?!
[ IT_DooX @ 04.12.2014. 17:20 ] @
I kod nas je prilično slično. Svako ko naleti na neki način, direktno na oči direktoru neki problem odmah mora da ide rešavanje po principu odmah i šta god da korisnik želi, a isti taj menadžment je doneo pravila kojih se pridržavamo i zbog čega nešto do tada nismo uradili. Veži konja gde ti gazda kaže, stara narodna primenljiva na ove slučajeve. Poštujem hijerarhiju na poslu, ne želim da idem kod direktora kad smatram da moj šef nešto radi ili ne radi kako treba, da li filtrira informacije koje ja njemu prosledim ili ih on prosledi gde treba. I baš i ne volim kad treba sam sebi da skočim u usta jer je neko zaobišao hijerarhiju i otišao direktno kod CEO ili nekog nižeg rukovodioca...
[ Ivan Dimkovic @ 04.12.2014. 21:14 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Citat:
Ivan Dimkovic:
Pouka: ako imate tehnicki problem sa ovakvim velikim firmama, isplati se kontaktirati CEO-a :)

... u Nemačkoj.
Ovde bi ti dušmani ukinuli broj i tužili te za uznemiravanje CEO, možda i za 'akovanje baze sa mailovima!


Ne znam kako je trenutno u Srbiji ali sumnjam - direktori su generalno svuda isti (tip karaktera) i ako uspes da nadjes kontakt i stignes do istog, njima je lakse da nekome dodele task i tebe skinu sa q nego da ti potencijalno izadjes na YouTube/Facebook/Twitter/Statijaznam da ti ni CEO nije odgovorio i da su krs firma itd.. :)

Ovu stvar sam vec nekoliko puta testirao do sad - i sljaka bez frke.

Jedino ako firma nije neki drzavni konglomerat, u kom slucaju ne vredi ni da pokusavas :-)

Citat:
calexx
Mene samo čudi onaj deo gde se kaže da u švabiji ne radi mobilni a ni mobilni internet. Zar to nije samo u Srbiji a svi ostali su bezgrešni?? ;) Ovde se pokreću teme na forumima, pišu peticije, čak i kada je nešto manji problem.


Cuti to je dobro, da su ljudi bundzije :) Da cute bilo bi jos grdje :)
[ calexx @ 04.12.2014. 21:49 ] @
Citat:
Homer J. Simpson: A tebi to nije normalno ?!
To da internet prekine na pet minuta pa se vrati i normalno nastavi? Nije mi razlog za obraćanje zaštitnicima potrošača. Pre 4 meseca je Telekom promenio Box pakete pa sam ja za ... ne sećam se, mislim 30 dinara više dobio 10/1 umesto 6/1, dobio takoreći fiksni flet i malo promenjene (na moju štetu ali mislim da su dozvoljavali raskid ugovora bez penala) minute u mobilnoj. Da se obraćam sudu u Briselu?
Ovih dana Ikom najavljuje da će paketi da dobiju nove brzine i cene, pa će recimo flat 4 da ima 50/1 umesto 40/1 a poskupeće 75 dinara. Da li će da bude masovnih izlazaka na ulice?
Kada je SBB menjao brzine pa ja umesto 25 imao realno 20 (znam da brzina nije garantovana ali danima nijednom nije bilo dobro), onda sam pokrenuo sve načine da rešim problem. Posle toga je to rešeno, sada su brzine OK i to što nekad nema interneta (recimo nestanak struje u okolini ili neki radovi) meni nije razlog za paniku.
[ Homer J. Simpson @ 04.12.2014. 23:30 ] @
Pa zavisi koliko cesto se to desava. Ako svaki dan prekida po 5 min onda naravno da treba da se zale , ne znam bas da li 'zastitnicima' potrosaca ili nekome drugom (ja preferiram licno).
A za promenu paketa normalno da se zale ako nemaju mogucnost da raskinu ugovor bez penala , ako imaju onda nemaju pravo da se zale ali imaju da negoduju.

Meni je downtime mozda 3-4 dana godisnje i kad je to po 8-9-10h nocu/rano ujutru onda se ne zalim , ako se produzi na sledeci dan ili pocne u podne pa nema do uvece , onda zovem , zalim se , prijavljujem kvar , galamim ako se prave ludi da je sve u redu ili me zavlace da resetujem modem i sl. gluposti.
Posle toga rese u roku od najvise par sati (i problem uvek , ali uvek , bude u centrali , nikad kod mene ili negde izmedju).
Valjda im je kolega nezgodan kad se probudi pa se ustrucavaju da ga cimaju , lakse im da odjebu korisnike