[ fox_87 @ 15.12.2014. 22:33 ] @
Pozdrav svim strucnjacima ovog foruma. Treba mi pomoc da povezem dva napajanja, kada se startuje jedno preko maticne , da se pokrece i drugo. U slucaju dva "obicna" PC napajanja to je veoma jednostavno i radi se preko ovog adaptera ![]() ![]() Ali, ja hocu da povezem obicno napajanje sa serverskim. Problem koji se javlja je da serversko nema zelenu i crnu, vec moraju da budu povezana 3 pina, sa slike se vide koja 3 i koja im je voltaza. ![]() Mozgajuci vidim da ne mogu klasicnim putem da prespojim ova dva napajanja,pa me zanima moze li nesto preko releja ili tako necega, da kada se primarno PC napajanje ukljuci i njegov molex konektor dobije 12v/5v, preko releja on zatvori strujni krug i poveze ova 3 pina na serverskom, kada se primarno napajanje iskljuci i napon nestane sa molex konektora da se i serversko napajanje iskljuci. Znaci treba mi neka komponenta koja dok je pod naponom drzi zatvoren prekidac a kad nema napona otvori ga, ne znam dal je to relej ili nesto drugo Ako je izvodljiva ova zamisao, sta da uzmem i kako se vezuje Izvinajvam se unapred ako sam pogresio neki termin, sto ne znam ja pitam Hvala |