[ KarabajaMG @ 15.12.2014. 23:08 ] @
Sam po sebi, punjac mi je prekratak, kao i kod svih novih telefona, jer je pravljen da bude i punjac i usb kabal i sve u jednom...Medjutim, sjetim se da kupim drugi USB kabal, pa da nastavim, ali kad ukopcam sve kao na slici, krene da puni na sekund i prestane i tako ako pomjeram kabal spajam ponekad samo na kratko krene da puni i prestaje. Zasto, kako rijesiti, da li sijeci kabal pa nastaviti i kako?
Slika:
[ MAX_MARKO @ 16.12.2014. 01:00 ] @
najverovatnije nema dobar kontakt uzmi unimer i izmeri da taj novi kabal koji si kupio nije neka zica u prekidu ima 4 zice , i max duzina USB kabla je 7 metra preko toga ne funkcionise nista ne znam kolko je ovaj tvoj dugacak. drugo mi ne pada na pamet :D
[ ZAS011 @ 16.12.2014. 17:53 ] @
Isuviše veliki pad napona na provodnicima za napajanje.
[ NenadSM @ 19.12.2014. 17:00 ] @
@KarabajaMG
I ja sam taj problem sa prekratkim USB kablom od fona resio obicnim produznim USB kablom od 1,8 m i to lepo radi vec godinu i po dana.Garant ti taj produzni USB kabl ne valja.
Nabodi ga u komp pa probaj da li funkcionise.Mozda su konektori na kablu losi.
[ mikikg @ 19.12.2014. 17:14 ] @
Uzmes dobar ohm-metar (unimer) i izmeris sve provodnike/veze sa jedne i druge strane konektora ukljucujuci i shirm i odmah znas kakav je kvalitet kabla u pitanju.
Tvoji problemi poticu od prevelikog otpora kabla pa je i pad napona na njima veci.

Iz racunara/punjaca "krene" 5V ali ne stigne toliko na drugi kraj kabla i ako padne ispod neke granice npr 4.5V (zavisi od struje koju vuce telefon) telefon nece ni da krene da se puni …

Tehnicki za punjac (ne i za USB-data konekciju) mozes uzeti bilo koji kabal nekog veceg poprecnog preseka i sa njim da sam napravis "produzetak", odseces konektore i zaletujes na taj nov (deblji) kabal, 4 provodnika trebaju …