[ acos @ 29.12.2014. 11:11 ] @
Postovanje !

Skoro sam poceo da radim neke sitnice u Corel-u pa nikako da pronadjem odgovor na jedno pitanje.

Kada nacrtam pravougaonik i zumiram da vidim cosak onda se vidi pun i lijep spoj dviju stranica pravougaonika.

Sada kada probam da postavim liniju koja sijece taj pravougaonik i onda otkinem sve lijevo od linije (koristim VirtualSegmentDelete opciju, a koristim ovo zato sto Trim funkcija ne radi kao u AutoCAD-u ili ja ne umijem da je koristim) onda na spoju te linije i preostalog dijela pravougaonika dobijem coskove koji su krzavi. Napominjem, tacke na spoju su poklopljene (gledano strogo vektorski), ali s obzirom da je prikazana neka debljina linije to vidim da te dvije linije nisu spojene u cosku.

Dakle, ako je nesto objekat onda su coskovi "puni", a ako su coskovi formirani sastavljanjem linija i sl. onda dobijem "krzave" coskove!!??!?!

Kako rijesiti ovaj problem jer bih htio da dobijem ne samo spojene tacke vec i da linije budu i u cosku u potpunosti spojene, a da se tacka spajanja dviju linija ne poremeti.

Hvala na odgovorima.

[Edit] CorelDraw X5
[ Shadowed @ 29.12.2014. 17:58 ] @
Da li su ti te dve linije koje se "spajaju" na tom mestu jedan objekat? Ako nisu, onda ne moze jer se one ne spajaju zaista, to su zasebni entiteti tj. objekti (takav je nacin rada u CorelDraw-u). Moras prvo kombinovati (selektujes oba pa u toolbar-u Combine (Ctrl+L).
Ako su jedan objekat ili nisu bili pa si uradio combine, ti tu i dalje imas prekid bez obzira sto su tacke obe linije na istom mestu. Moras ih spojiti. Da bi to uradio, selektuj objekat, odaberi Shape Tool (F10), selektuj obe tacke i klikni na Join two nodes ikonu u toolbar-u. Sada ces imati jednu tacku gde se linija prelama i ima cosak kakav ocekujes.
[ acos @ 30.12.2014. 01:39 ] @
Odlicno to radi !

Zahvaljujem