[ Ivi_Bridge @ 30.12.2014. 16:35 ] @
Ako je dupla tema, izvinjavam se, uputite me na pravu :D

Pukusavam da bilo koju dispribuciju (po mogucstvu debian-based) INSTALIRAM na usb, ne da ga "narezem" kao na cd pa da biram "try" opciju, vec da bukvalno instaliram, pa da mogu i da cuvam izmene koje napravim u toku rada na takvom linux-u... Probao sam s nekim "pen-drive" programom ali ne funkcionise veci kao sto sam gore naveo, nudi instalaciju...
[ calexx @ 30.12.2014. 22:14 ] @
Jesi li pokušao da ga baš bukvalno instaliraš? Prilikom instalacije kod particionisanja izabereš particiju na USB i on ga tu instalira. Napraviš i swap particiju da može da radi samostalno i to je to. Ja sam jednom probao i sve je radilo, osim što je presporo. Ovih dana mi stiže pristojno brza i velika fleška pa ću ponovo da probam.
Neki programi za pravljenje butabilne fleške nude da se odvoji prostor za smeštaj podataka pa napraviš instalacioni USB (što je sigurnije da će da radi na raznim makinama) a usput može da pamti neke detalje. Mislim da ću i to da probam.
[ Ivi_Bridge @ 31.12.2014. 00:16 ] @
Pa meni ne nudi opciju USB-a, ne prepoznaje ga kao mesto pogodno za instalaciju...
[ gilopile @ 31.12.2014. 00:21 ] @
Nesto sam i ja pokusavao i ne secam se tacno. Jesi li pokusao da sa yumi i sl. aplikacijom napravis boot-abilan Linux ( distro koji zelis ) na jednu flesku - dignes Live, pa na drugu instalises OS? Znaci, standardno, pri instalaciji odaberes drugu flesku i to bi trebalo da je to.

Ne znam kako bi se to sve ponasalo da napravis 2 particije pre instalisanja Live Linuz-a...pa posle ides kroz OS install i odaberes tu drugu particiju...Jednom sam to isto probao i sve je teklo ok, ali nisam imao dovoljno prostora na flash drajvu, te se instalacija iz tog razloga prekinula.
[ calexx @ 31.12.2014. 08:01 ] @
Sad sam probao i upravo se instalira Debian na flešku. Instalacija ide sa DVD, bilo mi je lakše da to narežem nego da razmišljam koji program će to da uradi OK. Mislim da yumi nije uspešan sa Debianom, pa mi je ovo bilo brže.
[ whitie2004 @ 31.12.2014. 12:33 ] @
http://www.linuxliveusb.com/en/home

Zavisno od izbora dista, stvar je vec instalirana i mozes odma' da dodajes sta ti od aplikacija treba. Kad dizes sistem sa usb-a stvari nisu na svom krstenom mestu, ali se naviknes vremenom ...