[ SLOJ.1973 @ 03.01.2015. 19:26 ] @
Poštovane kolege,imam jedan ne svakidašnji problem sa brisanjem podataka iz tabele.Radi se o sledećem: U tabelu, koja je radjena u verziji Access 97 ubacio sam slog pomoću append query-ja. Tabela je vezana sa drugom tabelom preko ključa 1 prema više. U toj drugoj tabeli nema zapisa. Pokušavam da obrišem pomoću Delete query-a,ne dozvoljava.Odem direktno u tabelu,selektujem slog i taster delete,neće.Dobijam poruku kao na slici u prilogu. Pokušam da promenim zapis,recimo umesto 2015 postavim 2017(vidi prilog),pa ponovo brisanje-neće. Dodam novi slog,zapamtim,pokušam da obrišem-radi.Samo onaj prvi,koji je ubačen pomoću append query-ja ne dozvoljava brisanje.U čemu je poenta.Umorih se tražeći.Hvala unapred svima,koji budu pokušali da mi pomognu. Ne mogu da postavim bazu,zbog podataka,koji nisu za širu javnost.Hvala na razumevanju.

Samo da napomenem, da kada uvezem tu tabelu u access2003 novu praznu bazu,brisanje moze da se odradi.
[ goranvuc @ 03.01.2015. 19:31 ] @
Izgleda da nemaš ključ u tabeli, pa zato ne može da se obriše bilo koji red...
[ SLOJ.1973 @ 03.01.2015. 19:33 ] @
Citat:
goranvuc: Izgleda da nemaš ključ u tabeli, pa zato ne može da se obriše bilo koji red...

Može da se obriše bilo koji red osim onog koji je ubacen pomoću append query-ja.Probao sam definitivno može.
[ SLOJ.1973 @ 03.01.2015. 19:41 ] @
Mislim da naslućujem u čemu je problem. Baza je usnimljena na flesh,sa server računara dok je klijentov front end bio u upotrebi,to jest startovan,a sam zapis je započet na njegovom računaru. Verovatno je to uzrok,jer mi više ništa ne pada na pamet. A i sama poruka The search key was not found in any record,govori tome u prilog,da je snimanje odradjeno u momentu kada je klijent otvarao novi slog. Šta mislite,da li sam u pravu?
[ BiloKoje @ 04.01.2015. 07:03 ] @
Imao sam nedavno sličan problem. Radilo se o promeni podatka u tabeli. Promeni se podatak u indeksiranom polju koje ne dozvoljava duplikate, pa se kasnije vrati na prvobitnu vrednost. Zapis posle toga ne može da se obriše, ne nalazi ga pretraga, prilikom sortiranja prikazuje ga sa novom vrednošću, ali na mestu gde bi bio da je vrednost izmenjena. Eksperimentalno sam urvrdio, ako moram dva puta da menjam podatak, da posle svake promene radim kompakt, tako se problem ne javlja. Generalno, kod mene je i tabel loše organizovana, sama ta promena podataka je nesrečno rešenje, ali radi se o većem projektu, ja samo koristim postojeću veću bazu, ne mogu da menjam arhitekturu. Inače, dok nisam uvideo da kompakt rešava barem deo problema, nekoliko puta sam morao da pravim nove tabele, preuzmem podatke iz oštećene, sporni zapis dodam "ručno", a oštećenu tabelu obrišem. Nisam nimalo srećan kad to moram da uradim, naročito kad moram nekoliko puta.