[ Mystery_Man @ 16.01.2015. 17:04 ] @
Pozdrav svima


Imam jedno pitanje, imam webstranicu na Hostgator.com i naravno oni imaju backup service ali da platis.
Moj bivsi kolega je isto imao hostgator kao web hosting kompaniju i on je radio svoj back up ali bez placanja imao je neku scriptu, da li imate ideju kako bi mogao da uradim back up?


Pozdrav
[ Aleksandar Đokić @ 17.01.2015. 21:24 ] @
Bekap na nivou cega? Gde bi bekapovao?
[ brainbuger @ 22.01.2015. 15:23 ] @
Ja imam par hostinga na HG i ne plaćam im nikakve bekap usluge već ga sam radim lokalno. Za klasični MySQL backup, ova skripta sasvim fino odradjuje posao. Podesi u njoj samo putanju gde želis da čuva bekape (po defaultu ih zipuje i rotira na 7 dana + čuva jedan nedeljno i jedan mesečno). Na kraju samo odeš na HG CPanel i dodaš Cronjob da se skripta pokrene jednom dnevno (recimo tokom noći). Ako ne znaš vidi ovde kako da kreiraš Cronjob na HG.

Što se tiče bekapa fajlova ista priča. Izguglaj neku linux skriptu (ima ih brdo besplatnih) koja će prekopirati i zipovati tvoj /home/[username]/public_html/ folder negde gde ti želiš i čuvati kopije onaj broj dana koji želiš. Na kraju je samo dodaš u HG Cronjobs (kao što si dodao i onu za MySQL, možda samo pola sata kasnije da se pokrene) i to bi otprilike bilo to.

Dakle ovo bi bilo neko najprostije rešenjce. Pošto je ovo sve lokalno na njihovom serveru a pošto su mu baze i folderi jako mali ja sam dodao u skriptu da mi šalje bekap i na email čisto ako njihov server šljone :) U tvom slučaju ovo slanje emailom možda nije izvodljivo jer nisi rekao još ni šta niti koliko podataka bekapuješ.

[Ovu poruku je menjao brainbuger dana 22.01.2015. u 16:38 GMT+1]
[ Nemke_BG @ 27.01.2015. 13:21 ] @
Lokalni backup nije backup. Backup mora da bude eksterni.
[ Mystery_Man @ 03.03.2015. 18:58 ] @
Odlicno

Hvala probacu.

Nemke_BG nije problem da se podesi skidanje backup pomocu wget