[ helpimalive @ 17.01.2015. 20:55 ] @
Imam Windows 7 64bit i sledecu konfiguraciju:

Intel Celeron G1820
Asus H81M-R
4GB DDR3
AMD Radeon R7 260 1GB
500 GB SATA

Od kad sam kupio racunar, pre dva meseca svaki dan po nekoliko puta zamrzava. Znaci potpuno stane, ne rade ni mis ni tastatura, moram da ga iskljucim rucno. Pre nekoliko dana sam ponovo intalirao windows i taj dan kad sam ga tek instalirao nije zamrzavao., medjutim sledeci dan jeste. Juce i prekljuce sam ga drzao u Safe Mode With Networking i nije ni jednom zamrznuo. Zamrzavanje je potpuno nasumicno, desava se tokom surfovanja internetom, slusanja muzike, cak i pri potpunom mirovanju. Jedino sto mi se nikad nije desilo je da zamrzne u toku gejminga.
Unapred sam zahvalan na bilo kakvoj pomoci.
[ jolemisa @ 18.01.2015. 02:05 ] @
Ako radi u Safe Modu,onda ne bi trebalo da je do neke kompomemte.Neznam koji Anti Virus koristie,ali trebao bi instalirati pored njega Malwarebytes Anti-Malware.Jeste trial verzija na 15 dana ,ali i nije lose da se i on cesto menja,jer sam AV ne moze da pokupi te malwere,koji zaista znaju da prave velike probleme.Pa ne bi bilo lose ponekad pored toga svega da instaliras i SUPERAntiSpyware,koji isto tako kupi te spajvere koje ne moze da AV ocisti i pokupi.A pre toga pregledaj dok je komp iskljucen da proveris sve kontakte od napajanja,RAM memoriju,sve sto ti je prikljuceno na slotove na maticnoj.izvadi pa vrati,jer dosta toga moze da bude uzrok tome,pa na kraju i HDD,mogao bi da ga proveris na Bad Sektore.Tu moze da ti pomogne HD Tune,samo ga prikljuci na sporo skeniranje,a ne na brzo,jeste da traje malo duze,zavisi od velicine HDD,ali moze i do 2 sata .Tako da te to ne zabrine,ali tacno pokaze.Mozda ti ej ma kraju i zaprljan ventilator i pasta suva na procesoru.jesi rekao da si ga skoro kupio,ali nisi nveo da li je nov ili polovan,ali iako je nov moze da bude do paste,jer ko zna koliko je bo u radnj i na kojoj temperaturi.A kada se CPU pregreva isto moze doci do kocenja i zaledjivanja kompa.Nadam se da ce ti nesto pomoci od ovog mog pismenog zadatka.
[ starka @ 18.01.2015. 03:36 ] @
Neračunajući fizička oštećenja, po meni je uvek najsigurnije rešenje
svih problema rušenje sistema ili deinstalacija programa sa uklanjanjem
tragova.
Tako me manje boli glava, iako je sistem ubitačno dosadno dizati sa svim
njegovim updateovima.
Čim mi problem potraje jedan dan i čim osetim i najmanju promenu
raspoloženja, odmah ide nov sistem, taman i da je pet ujutru.
No, ipak evo jedne stare verzije malvare bites za koju kažu da odlično
radi i free čak i ako se ne ažurira.
Moj prijatelj koji sve rešava sa ovim, ne ažurira MB.
No, free samo skenira kad mi to tražimo, a najiskrenije, dosta mi je
softvera koji sve radi automatski i bez našeg znanja.
MB 1.46

https://www.sendspace.com/file/vpiv4q
[ Jing Jang @ 18.01.2015. 07:51 ] @
Da li ti je legalan Windows 7? Ako nije, onda Windows koji si skinuo ima ubacen program koji pravi pomenute probleme kao i mogucnost za rusenje istog.
[ iculibrk @ 18.01.2015. 10:35 ] @
Koju verziju windowsa i sa koliko bita si instalirao? Mozes da skines Ubuntu 14.04.1 LTS sa zvanicnog sajta i vidis da li ce se isto desavati. Ukoliko se bude desavalo, a kupio si novi racunar i imas racun od njega, najbolje je da nazoves prodavnicu gde si ga kupio i reklamiras ga.
Sa druge strane, mozes instalirati opet windows, ali par dana ne stavjati igre u njega. Moguce je da imas neku problematicnu igricu. Imas besplatan program AdwCleaner koji se meni pokazao bolje od Malwarebytes. Naravno, trebas da imas i neki od free antivirus programa i to ti je sasvim dovoljno za bezbednu upotrebu racunara. Sto se tice azuriranja antimalware programa i windowsa, ono treba da je aktivno, jer time dobijas nove baze odbrane protiv malwera u prvom slucaju i ispravke kada je u pitanju windows.
[ calexx @ 18.01.2015. 10:59 ] @
Citat:
helpimalive: Pre nekoliko dana sam ponovo intalirao windows i taj dan kad sam ga tek instalirao nije zamrzavao., medjutim sledeci dan jeste.
Ja bih počeo odavde. Da li si tog dana ili sutradan instalirao nešto, počev od drajvera, raznih programa, antivirusa, da li si surfovao bez neke zaštite, da li imaš proverenu instalaciju (ne neke gold, blek, super ... verzije), da li instaliraš na čistu particiju ... ima još pitanja ali da prvo ovo saznamo.
[ helpimalive @ 27.01.2015. 01:08 ] @
E, ljudi, izgleda da je problem resen. Instalirao sam SUPERAntiSpyware, po savetu jolemisa, on je skenirao i obrisao neke spajvere i vise ne zamrzava.

Nisam imao pojma da spajveri mogu tako drasticno uticu na rad racunara. Hvala puno svima na pomoci. Eto, ako se jos nekome javlja ovaj problem, neka proba na ovaj nacin da resi.
[ Jing Jang @ 27.01.2015. 07:30 ] @
Za takve stvari ti je isto dobar Panda Cloud cleaner http://pandacloudcleaner.pandasecurity.com/facebook/ .