[ Djaps27 @ 20.01.2015. 13:23 ] @
Postovani, Posto sam napravio,bolje reci skarabudzio mali kucni bioskop, DIY smartphone projektor (sa sve daljinskim) narucio i svetlo na daljinski (tj. samo grlo sijalice sa prijemnikom i daljinski),zvucnike raspodelio po prostoriji... Sada sam dosao na ideju da od obicnih roletni napravim one na daljinski...E sada,sto se tice tih stvari,motora,prijemnika itd. ja sam zaista laik... Pa me zanima da li neko od Vas ima ideju kako bi se to moglo napraviti? Ja sam otprilike to zamislio nekako ovako,u onaj deo gde se namotava kanap koji vucemo rukom,staviti neki zupcanik,pritom bi kanap morao zameniti nekim lancem,na njega dodati elektromotor sa prijemnikom,koji bi na prijem signala pokrenuo motor.Prakticno bi taj sklop glumio coveka koji vuce. ![]() U toj ideji imam nekoliko problema,prvo sto ne poznajem tu opremu ( ne znam kolika snaga motora je potrebna itd. ) ,a drugo na mojim roletnama kanap se da bi mogao da se vuce ( tj. da se podize roletna ) mora prvo povuci ka sebi,ne znam kako bih to prevazisao.. Znam da je ideja malo,mozda i malo vise suluda,ali bih voleo da dobijem neke odgovore. Hvala unapred, Pozdrav! |