[ Odin D. @ 22.01.2015. 18:26 ] @
GPS tracker modul.
Koristi se najčešće u službenim vozilima da bi firme pratile kuda im idu auti, kamioni... i da šoferi ne bi vrljali nekim 'svojim poslom'.
Vjerovatno je kupio neko polovno auto koje je prije bilo u vlasništvu neke firme, ili možda od nekog ko je na svoju ruku pokušavao da obezbedi vozilo
da netragom nestane u slučaju krađe.
[ Lavlja_Jazbina @ 22.01.2015. 18:34 ] @
Probaj da ubacis svoju karticu.Ta spravica nije jeftina a ni preterano skupa.To sada ugradjuju sa boljim alarmima.
Izbrisi slike iz prvog posta.
[ igorche88 @ 22.01.2015. 18:34 ] @
U pitanju je PickUp vozilo koje je doneto iz Švajcarske.
[Ovu poruku je menjao X Files dana 22.01.2015. u 19:49 GMT+1]
[ igorche88 @ 22.01.2015. 18:37 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina:
Probaj da ubacis svoju karticu.Ta spravica nije jeftina a ni preterano skupa.To sada ugradjuju sa boljim alarmima.
Izbrisi slike iz prvog posta.
Ne vidim šta bih postigao ubacivanjem moje sim kartice. Ne posedujem nikakav dodatni alat za komunikaciju sa uređajem.
[ Lavlja_Jazbina @ 22.01.2015. 18:41 ] @
Mislio sam na neki softver u telefonu.
[ igorche88 @ 22.01.2015. 18:50 ] @
Jel imate neki predlog za softver? Kako bih mogao da dobijam izveštaj sa ovog uređaja?
[ Lavlja_Jazbina @ 22.01.2015. 19:14 ] @
Znam da je u vreme monohromatskih flet telefona (samsung) bila opcija da posaljes poruku i sa tog telefona posaljes poruku
sa da ( na bilo koje pitanje,nije bitno sta je bilo u tekstu) i imao si pracenje te osobe.Taj uredjaj ne isto kao da ostavis telefon u autu
i pratis ga.Ne znam bas kako bi ti dao ,da nazovem civilni odgovor.
Mozda nesto ovako te usmeri?
http://www.bofan.cc/en/product...lid=CIfgnL6nqMMCFYgIwwodD4UAYg
[ ZAS011 @ 22.01.2015. 19:32 ] @
Proguglaj malko "vehicke tracking", biće ti jasnije.
Lave, gde ti to vidiš telefon?
Ja vidim da je to GPS/GSM treker.
[ mnn @ 23.01.2015. 07:17 ] @
Oni rade tako da pošalješ određeni sms ,a uređaj ti vrati link sa kordinatama svoje lokacije koji prikaže na googl mapu .Bar tako je radio moj kinez .Tebi treba da sa sim kartice očitaš sms poruku koju je slao korisnik.Može tu biti još različitih komandi.
aliexpres gps tracker
[ igorche88 @ 23.01.2015. 19:48 ] @
Oni rade tako da pošalješ određeni sms ,a uređaj ti vrati link sa kordinatama svoje lokacije koji prikaže na googl mapu .Bar tako je radio moj kinez .Tebi treba da sa sim kartice očitaš sms poruku koju je slao korisnik.Može tu biti još različitih komandi.
aliexpres gps tracker[/quote]
U imeniku na sim kartici izvadjenoj iz uredjaja su bili memorisani sledeci podaci:
Auskunft/Connect1811
1811
Combox
+41794997979
Hotline Fixnet
+41800800800
Inforoute
163
Memo Number
+41900079079
Meteo
162
MMS Postcard
8855
Reginfo
1600
SporTel
164
Uhr Horloge Ora
161
[ igorche88 @ 23.01.2015. 19:52 ] @
Sa nekog nepoznatog broja je stigla poruka sledece sadrzine:
COMBOX Mobile: 1message du +41217297851, recu le 13.01.2015 à 08:26. Swisscom
[ Trick Fix @ 23.01.2015. 20:20 ] @
Mislim da ovo ne spada u špijunažu.
I kod nas ima firmi koje stavljaju ovakve uređaje u svoja službena vozila (znam barem jednu :) )
da bi pratili vožače, njihovo kretanje i prekoračenje brzine.
Ako se desi da prebrzo voze (na redovnoj maršuti) ---sledi "apcigovanje" od plate na pr. 20%
...pa se ti Qhurči sa firminim autom !
Sve je to legale i u interesu smanjivanja troškova "Preduzeća",
ne vidim tu ništa nenormalno.
pOz
[ Stexman @ 23.01.2015. 22:11 ] @
I to firme ne rade zbog cuvanja auta ili bezbednosti vozaca vec da imaju crno na belo razlog za manju platu!
A to zapravo i jeste smanjenje troskova preduzeca 
[ whitie2004 @ 24.01.2015. 08:44 ] @
Ovakve stvarcice ostaju u autu samo ako nije regularno otudjen ...
[ Sava @ 24.01.2015. 08:48 ] @
Branik je omiljeno mesto. Nekada davno kada još nije bilo razvijene elektronike družio sam se sa nekim hmmmm, tako da kažem "veštim" ljudima i oni su nepogrešivo otvarali svaki auto sa švajcarskim ili nemačkim tablicama. Poenta je bila što su znali da svako ima rezervni ključ u magnetnoj kutijici koju su vlasnici ili/i serviseri po pravilu lepili ispod branika! Uređaj na slici jeste gps koji se ugrađuje radi praćenja vozila. "Špijunski" su manji i pefidnije smešteni. Išla je jedna američka emisija na nekom od onih Discovery kanala "kako se sakriti". Ispostavilo se da je u Americi gotovo nemoguće da se sakrijete. Svaki automobil ima gps, a praktično svaki put čitač tako da u svakom trenutku onaj ko ima interesa može da sazna gde se nalazi vaš auto. Što je najinteresantnije svaka prodata autoguma u Americi ima ugrađen gps. Sve ovo može biti korisno, posebno forenzičatima za otkrivanje eventaulnih počinilaca krivičnih dela, ali može biti upotrebljeno i na druge načine i u druge svrhe... čip u telefonu, lk, pasošu, saobraćajnoj... odavno je sve to prikazano u tkzv. naučnoj fantastici koja to više nije... Orvil je bio čudo... ili blizak izvorima...
[ mnn @ 24.01.2015. 09:16 ] @
Kako takvi uređaji rade uglavnom kao mobilni telefoni,'prijem sms ,i odgovor sms sa lokacijom ima i za njih rešenje da se ometaju.
jammer
Ometači špijunske opreme
[ Trick Fix @ 24.01.2015. 09:56 ] @
Citat: mnn: Kako takvi uređaji rade uglavnom kao mobilni telefoni,'prijem sms ,i odgovor sms sa lokacijom ima i za njih rešenje da se ometaju.
..ma ima Q !
Ne možeš postaviti ( ili barem nije normalno) jammere poceloj državi !
@sava je rekao veoma pametno:
Citat: Sava: Branik je omiljeno mesto. Nekada davno kada još nije bilo razvijene elektronike družio sam se sa nekim hmmmm, tako da kažem "veštim" ljudima i oni su nepogrešivo otvarali svaki auto sa švajcarskim ili nemačkim tablicama. Poenta je bila što su znali da svako ima rezervni ključ u magnetnoj kutijici koju su vlasnici ili/i serviseri po pravilu lepili ispod branika! Uređaj na slici jeste gps koji se ugrađuje radi praćenja vozila. "Špijunski" su manji i pefidnije smešteni. Išla je jedna američka emisija na nekom od onih Discovery kanala "kako se sakriti". Ispostavilo se da je u Americi gotovo nemoguće da se sakrijete. Svaki automobil ima gps, a praktično svaki put čitač tako da u svakom trenutku onaj ko ima interesa može da sazna gde se nalazi vaš auto. Što je najinteresantnije svaka prodata autoguma u Americi ima ugrađen gps. Sve ovo može biti korisno, posebno forenzičatima za otkrivanje eventaulnih počinilaca krivičnih dela, ali može biti upotrebljeno i na druge načine i u druge svrhe... čip u telefonu, lk, pasošu, saobraćajnoj... odavno je sve to prikazano u tkzv. naučnoj fantastici koja to više nije... Orvil je bio čudo... ili blizak izvorima...
Savo---svako DOBRO !
Znamo to i mi,,,samo neko TO treba i da "izusti" iLi kaže !
...čestitam i B R A V O !!! ------za opis stanja
pOz
[ mnn @ 24.01.2015. 10:15 ] @
Ma ko kaže po celoj državi? Stručno lice provali u auto i svoj jammer stavi recimo u upaljač i kraj gps praćenja ( blokiran prijem i odgovor gps trackera ).E ima trackera koji su navodno imuni na ovo. link
[ Trick Fix @ 24.01.2015. 10:21 ] @
Citat: mnn: Ma ko kaže po celoj državi? Stručno lice provali u auto i svoj jammer ....
Mudro...priznajem da je Mudro !
pOz mnn
[ igorche88 @ 24.01.2015. 16:54 ] @
Mene interesuje da li mogu da stavim sim karticu operatera iz srbije i koji bi bio format poruke koji bi ja slao da bi mi uredjaj odgovorio sms-om?
[ perutina @ 24.01.2015. 18:56 ] @
Koji se softver koristi za kineski gps tracker, isto trazi sim karticu i velicine je kutije sibica.
[ noreniou @ 24.01.2015. 21:01 ] @
Citat: Sava:
...Ispostavilo se da je u Americi gotovo nemoguće da se sakrijete. Svaki automobil ima gps, a praktično svaki put čitač tako da u svakom trenutku onaj ko ima interesa može da sazna gde se nalazi vaš auto. Što je najinteresantnije svaka prodata autoguma u Americi ima ugrađen gps. ...
Nisam siguran da svaki novi prodati auto u Americi ima gps - cak sta vise sam siguran da npr recimo Fiat nudi tek kao dodatnu mogucnost kupovinu EVTS-a.
Vezano za autogume -od 2008. sva 'laka' vozila su zakonom (u USi) obavezni da imaju u sebi RFID/ senzore pritiska/temp. koji preko TPMS-a obavestavaju vozaca u slucaju da se pritisak/temp. u gumi/gumama spusti ispod propisane granice - ovaj sistem ipak nije isto kao GPS posto nije moguce odredjivanje lokacije vozila samo preko TMPS-a
[ Sava @ 24.01.2015. 21:25 ] @
Samo sam preneo ono što sam čuo u emisiji, a verujem da nisam jedini koji ju je gledao.
[ ZAS011 @ 25.01.2015. 04:31 ] @
Mora da je emisiju vodio neki "vrsni" poznavalac tehnike
Što se domaćih kartica u trekeru tiče, probaj, samo podrobno iščitaj SMS-ove koje imaš u toj švajcarskoj. Nisi napisao sadržaj poruke već samo podatke kada je i od koga primljena.
[ vladakru @ 25.01.2015. 20:55 ] @
ja nabasao na auto otpadu na Teltonika FM2200 pa me interesuje da li je moguce da se samo uredjaj bez sim kartice poveze na pc i da mi preko nekog softwera pokaze gps informacije trenutne pozicije uredjaja (pored racunara)... nemam gps antenu ali planiram da je napravim, ima mogucnos povezivanja preko usb-a, i radi sa nekim NMEA podacima.
[ ZAS011 @ 26.01.2015. 04:27 ] @
Bez antene možeš da se slikaš, a ne preporučujem ti da je praviš, ne može baš sve da se napravi. Kupi gotovu aktivnu antenu, imaš kod mikroelektronike.
NMEA su standardni strimovi podataka, trebalo bi da možeš da prikačiš taj GPS na PC, samo mora da vidiš koji je GPS modul unutra.
[ vladakru @ 26.01.2015. 16:12 ] @
a sto da ne pravim antenu, nasao sam ovo na netu i ne delije komlikovano za pravljenje, sluzice koliko toliko. Paralelno sam nalemio SMA pigtale da bih probao wifi antenicu od 5db ali nece... po nekada uhvati samo jedan satelit.
kontam da bi ova pravljena bolje radila jer je namenjena za gps frekvencije...

[ ZAS011 @ 26.01.2015. 18:55 ] @
Vlado, izvini što sam ti preporučio nešto što radi kako bi trebalo - aktivna GPS prijemna antena. Neću nikada više bilo šta da ti preporučujem, obećavam. 
[ Lavlja_Jazbina @ 26.01.2015. 19:39 ] @
Citat: ZAS011:
Lave, gde ti to vidiš telefon?
Ja vidim da je to GPS/GSM treker.
Ni ja ne vidim.Ja sam pomenuo princip rada kakav je bio u opticaju pre jedno 10 godina.
Inace radi po principu mobilne telefonije, a sa satelitom se povezuje GPS signalom. U GPS traker se ubacuje SIM kartica. Onda GPS traker pozicionira objekat koji se prati koordinatama u obliku geografske širine i dužine
koje šalje tekstualnom porukom na mobilni telefon.Te koordinate se upisu u Google earth ili neku drugu mapu koja dozvoljava pretragu po koordinatama.
Sve zavisi i od jacine uredjaja 10-1400w.Opseg rada od 400 do 2000hz.
Pomenulo se nesto oko kradja automobila sa ovim implementiranim uredjam u vozilu,ali.Skinu uredja,zakace za motocikl akumulator i to je jedino sto ostane od automobila za koji se misli da je i dalje tu.
[ vladakru @ 26.01.2015. 21:03 ] @
Citat: ZAS011:
Vlado, izvini što sam ti preporučio nešto što radi kako bi trebalo - aktivna GPS prijemna antena. Neću nikada više bilo šta da ti preporučujem, obećavam. :D
Dobro sto se ljutis, sta bih ja bez tebe :)
Vise preferiram DIY besplatne varijante :)
[ Trick Fix @ 27.01.2015. 03:55 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina:Skinu uredjaj, zakace za motocikl akumulator i to je jedino sto ostane od automobila za koji se misli da je i dalje tu.
ebt, kakvih sve "odmornih mozgova" ima, i šta sve smišljaju ?!
..leba bez motike :)
[ branko tod @ 27.01.2015. 11:22 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina:
Skinu uredja,zakace za motocikl akumulator i to je jedino sto ostane od automobila za koji se misli da je i dalje tu.
Kako ti to znaš
[ Lavlja_Jazbina @ 28.01.2015. 10:18 ] @
Mislis gde sam to cuo.Od elektronicara,koji je na jednom autu 20+ k€ montirao trostruku zastitu.Nisam siguran ali jedna od tih je bio i za nivelaciu
vozila zbog pauka.Apropo ovog uredjaja,rekao mu je da to moze da ima i sa obicnim mobilnim telefonom ali da mu vredi koliko sam preneo u toj recenici.
Ovaj uredjaj firme vise koriste da bi videli koliko se vozac ( dostavljac) zadrzao na jednom mestu ( picence,kafica itd ).Neki su rekli da ni auto ne smeju da ugase,a to mi nije jasno zasto.
[ tune @ 28.01.2015. 11:58 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina: Neki su rekli da ni auto ne smeju da ugase,a to mi nije jasno zasto.
ako je opcija ACC: enabled
Gazde imaju info: motor ugasen / upaljen, ACC On / Off

[ branko tod @ 28.01.2015. 14:47 ] @
Citat: tune: ako je opcija ACC: enabled
Gazde imaju info: motor ugasen / upaljen, ACC On / Off

Pa ovo je za avion na pisti : altitude = 0 meters
[ tune @ 28.01.2015. 21:25 ] @
Pa, ako ti je do aviona ta lokacija i jeste kod aerodroma, u cemu je problem?
Jel treba da ti crtam i pisem molbe da shvatis da se taj hebeni auto upravo spusta u tunel ispod nivoa aerodroma koji je 15 - 19 metara iznad mora.
aaah hebote, sve moj do moga, pametnjakovic,
covek lepo pita za gasenje motora i zasto, a ti se kacis za posrani altitude, cemu?
Hoces da ispadnes pametan za 20-es dolara kolko kosta taj jadni kineski tracker.
[Ovu poruku je menjao tune dana 28.01.2015. u 23:08 GMT+1]
[ vladakru @ 01.02.2015. 15:47 ] @
samo da se javim da radi ona pasivna antenica u postu iznad koji sam postavio
[ Lavlja_Jazbina @ 01.02.2015. 16:47 ] @
TUNE..Hoces reci i da je opcija door isto ukljucena u ovaj uredjaj?
Mozda ti je smor ali ako mozes da mi objasnis koji su delovi,ustvari kako se povezuje za motor on / off i door?
Kada te vec pitam i da obrazlozim "ideju" za sta mi treba.
Uzeo sam ova dva ( slika ) prisluskivaca da ostavim upaljen radio i utvrdim da li ima struje u selu.
Ovo mi se vise svidja ako bi mogao da povezem na vrata1 ( acc on/off ) i vrata 2 ( door ).Da mi bude kao alarm a ujedno i utvrdim da ima ili nema struje ( radi ili ne tracker ).

[ branko tod @ 01.02.2015. 16:49 ] @
Citat: tune:
Pa, ako ti je do aviona ta lokacija i jeste kod aerodroma, u cemu je problem?
Jel treba da ti crtam i pisem molbe da shvatis da se taj hebeni auto upravo spusta u tunel ispod nivoa aerodroma koji je 15 - 19 metara iznad mora.
aaah hebote, sve moj do moga, pametnjakovic,
covek lepo pita za gasenje motora i zasto, a ti se kacis za posrani altitude, cemu?
Hoces da ispadnes pametan za 20-es dolara kolko kosta taj jadni kineski tracker.
Vidi, ja verovatno nisam dovoljno pametan kada se šalim svakakvima,
ali sigurno sebi ne mogu da dozvolim da budem takav prostak!
[ tune @ 01.02.2015. 21:10 ] @
^
1. Nema potrebe da citiras poruku neposredno iznad tvoje.
2. Kad se vec salis na forumu red je da okacis smajli.
Pozdrav od Prostaka
over & out
[ tune @ 01.02.2015. 21:18 ] @
@Lavlja_Jazbina
door trigger se kaci na postojeci central locking, evo shemica
Mada, mislim da ista firma ima model upravo za to sto tebi treba, sutra cu da iskopam pa cu ti javiti.

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|