[ uros2002 @ 06.02.2015. 20:12 ] @
Pozdrav svima. Imam par pitanja oko povezivanja motora na Punjac akumulatora 24V Imam dva elektro motora koja rade na 24V. Pravim neki mehanizam pomeranje po dve ose. Na pocetku i kraju svake ose imam mikroprekidac koji odredjuje krajnji polozaj. Imam komandnu tablu na kojoj imam nekoliko prekidaca 1- glavni prekidac 2- prekidac za manuel/automatik U manual modu 3- motor 1 smer levo 4- motor 1 smer desno 5- motor 2 smer levo 6- motor 2 smer desno u automatskom modu 7- motor 1 start 8- reset 1 - glavni prekidac ukljucuje napajanje 2 - biram nacin rada 3,4,5 i 6 - tasteri ili prekidaci koji ce pomerati motor u zeljenom pravcu 7 - pokretanje motora 1 iz pocetne pozicije (dalje preko nekog programa da se definise kretanje motora 1 do mikro prekidaca, kada ga aktivira da se pokrene motor 2 odredjeno vreme zatim motor 1 u suprotnom smeru do mikro prekidaca pa tako nekoliko puta) postavicu crtez u prilogu. 8 - RESET taster (kada se aktivira bez obzira na nacin rada Man/Auto vraca oba motora u pocetni polozaj/ Da li ovo moze da se napravi preko mikrokontrolera i ako da potrebne mi je pomoc. Uspeo sam da uz pomoc 4 relea odradim deo za manuelni rad motora ali nikako da napravim nesto za AUTO nacin rada. Svaka pomoc je dobro dosla. Hvala unapred Dodata slika sa dva motora i dve navojne sipke koji pomeraju levo/desno i napred/nazad. ka svakom nosacu navojne sipke treba da bude mikro prekidac. Dodata i sema povezivanja sa 4 relea za manuelni mod [Ovu poruku je menjao uros2002 dana 06.02.2015. u 21:48 GMT+1] [Ovu poruku je menjao uros2002 dana 06.02.2015. u 22:14 GMT+1] |