[ manix @ 18.02.2015. 19:57 ] @
Pozdrav, prvo da kazem da nisam elektronicar :) i ukoliko ovoj temi nije mesto ovde izvinjavam se moderatorima sto moraju da je premeste Imam elektronski merni tocak koji ima 4 zice, dve su za napajanje 5v a dve za signal up/down... Tocak salje signal na recimo svakih 10 cm ili jedan krug, takodje potrbno je raskodirati signal jer se oba salju u isto vreme ili na isti kabal, kako sam ja razumeo (ovo mogu dodatno da objasnim kada pitam coveka koji je to merio sa osciloskopom ali verujem da vecina vas ovde zna o cemu se zapravo radi)... Ja treba da napravim windows aplikaciju koja ce da belezi duzinu koju je tocak izmerio. Ono sto je sustina problema jeste elektronika za povezivanje tocka i racunara Dakle, mozda je najbolje da na com port dobijam podatak za up ili down signal sa tocka ili neki drugi predlog? Da li neko zna da mi kaze gde mogu da nabavim tako nesto ili neku drugu sugestiju vezano za resavanje ovog problema ??? Ili mozda postoji nacin da se to uradi bez dodatne elektronike, preko com/paralelnog porta? Hvala unapred! |