[ zexxxx91 @ 28.02.2015. 22:46 ] @
Imam jedno pitanje u vezi ovog switch-a.
Kupio sam polovan switch preko interneta za povezivanje 4 racunara na jedan monitor ali sva cetri nisam imao nameru da koristim jer ni nemam toliko racunara, treba mi samo za dva racunara.
Odem kod coveka, licno preuzmem i switch radi nepuna dva dana kod mene (kad bi se prevelo u sate, nepuna 24 sata jer nije stalno radio), evo bas sad upravo poceo da me zeza. Radi prepoznaje prikopcane racunare ali nece da prebacuje sliku kad stisnem na prekidac. Samo je od jednom sam od sebe vratio sliku od prvog prikljucenog racunara i dalje nece da prebacuje, kad se stisne taster za prebacivanje necuje se bip, a pre se cuo. Ja mislio da ima unutra neke baterije preko kojih funkcionise, kad ono nisata, samo ploca. Reguje kad se prikljuci kabel od tastature bez ikakvih pomagala.
Cuo sam se sa covekom od kojeg sam kupio i nece da uvazi reklamaciju jer mi nije ni dao nikakvu radnu garanciju.

Isti je ovakav kao sa slike.
Jel moguce da je prekidac/taster za prebacivanje crkao?
[ Binary Mind @ 08.03.2015. 15:50 ] @
KVM switchevi su generalno skloni bagovanju, tako da to što se tebi dešava uopšte nije ništa čudno. Isključi oba računara, iščupaj sve kablove iz KVM switcha, sačekaj malo, opet spoj sve kablove na KVM switch, uključi oba računara i pomoli se bogu da se odbaguje...

PS: Mora da su neki stariji računari u pitanju kad si uzeo PS/2 KVM switch.