[ ksrele @ 02.03.2015. 10:28 ] @
U pitanju je Samsung Galaxy S3 model SGH-T999V (NAPOMENA: Nije onaj koji se cesto vidja kod nas I9300) Dobio sam ga iz Kanade od burazera koji mi se kune svim i svacim da je kod njega svugde dobro radio. Cim sam ga ukljucio i nakacio se na Wifi mrezu telefon mi je ponudio da se update-uje, i ja sam mu dozvolio i izgleda napravio sebi dva veeelika problema. Prvi problem je sto sam zakomplikovao dekodiranje, jer da je ostao na starom Androidu mogao sam ga ja sam kuci dekodirati. Ovako sa novijim Androidom verzije 4.4.2 Kitkat cak su i serviseri imali problema kako da ga dekodiraju. Ali, elem, dekodiranje mi je, na kraju, odradio jedan serviser iz jednog servisa u Subotici. Malo je bilo skuplje nego inace ali je covek sa malo vise vratolomija uspeo da ga dekodira. Sada imam drugi problem sa prijemom GSM signala. Kod mene kuci sam UVEK i sa BILO KOJIM telefonom imao skoro pun signal i sve je radilo OK (mreza je Telekom Srbija), dok sada sa ovim cudom isto imam uglavnom pun signal (barem je tako nacrtano gore na vrhu ekrana) ali i uzvicnik koji kaze da nisam nakacen na mrezu. Ako podignem telefon do plafona i tako ga drzim neko vreme taj uzvicnik nestane i onda sam dostupan i ja mogu da zovem. A inace kada imam taj uzvnicnik onda sam nedostupan. Mada, nekad sam nedostupan i kada nema uzvicnika... U nekim delovima grada je sve super jer je verovatno GSM bazna stanica veoma blizu. Recimo na poslu nemam nikakvih problema i cak mi i internet radi brzo (doduse prepaid sam korisnik pa imam samo 2G internet). Da li moze neko da me posavetuje sta da radim? 1. Da li je problem u hardveru ili softveru? 2. Da li je moguce da je dekodiranjem nesto poremeceno pa se sada telefon ovako cudno ponasa? 3. Citam po internetu da mnogi imaju iste probleme koji su poceli kada su presli na Android 4.4.2 a da su pre toga imali super prijem signala. Da li je ovo realno ili ne? 4. Da li neko zna da li se za Galaxy S3 sprema neki update OS-a? Da li ce mozda slucajno prilagoditi Lolipop 5 za ovaj telefon? (za sada ima samo nezvanicna verzija) |