[ Myl0sh @ 05.03.2015. 16:33 ] @
Zdravo,

Napravio sam PayPal nalog odmah kad je stigao u Srbju i verifikovao ga prateci upustva sa interneta http://prntscr.com/6d18fs
Posto sam video da nema opcije primanja novca u Srbiju do danas nisam ulazio na PayPal nalog a ni na bankovni racun sa kog sam kreirao nalog. Jer imam drugi koji koristim.
Resio sam da kreiram sajt i da zakupim neki strani host pa sam zelo da host platim preko PayPal-a.
Ulogovao sam se na PayPal i pretpostvaljam da je opcija za prebacivanje novca sa bankovnog racuna na PayPal "Add Funds" a kada sam kliknuo dobio sam ovo http://prntscr.com/6d17ck

Onda sam se ulogovao na sajt Banke Intese jer je racun kod njih i vidim da su mi svakog meseca skidali po 125din iako nisam imao transakcije a rekli su mi da skidaju samo kad imam transakcije, sada sam u malom minusu nista strasno.
Imao sam nesto malo u dinarima(to su sve skinuli) i 1-2 dolara i evra koji su mi sluzili za verifikaciju PayPal naloga.

Da li iz tog razloga vidim ovu poruku tj sto sam u blagom minusu sa dinarima tacnije 85.60din (host treba da platim u dolarima) http://prntscr.com/6d17ck ili negde gresim.

Moze li mi neko pomoci oko ovoga, ako je sve u redu uplaticu novac da budem u plusu sa dinarima i doplatiti dolare koji su mi potrebni za host.
AKo nesto nije u redu necu da bacam pare da uplacujem na racun i da mi odmah jos vise skinu novac i jos dodatnih 125din.

Hvala

[ S A J A @ 06.03.2015. 19:59 ] @
AddFounds nije to što tebi treba. To je da prebaciš novac na račune PayPala pa da dalje sa njime raspolažeš. Mislim da to nije dozvoljeno u Srbiji. Od opcija koje su dostupne jeste da se PayPal nalog veže za karticu i da skida direktno sa nje. Znači nema potrebe da prebacuješ novac, skida se sa kartice. Ne znam za šta su ti skidali te iznose, možda si aktivirao neku uslugu, meni se ništa ne skida.
[ noreniou @ 06.03.2015. 20:55 ] @
PayPal, u Srbiji, samo posreduje između kupca/vlasnika racuna i prodavca posto nije omoguceno primanje uplata (bilo svega par dana krajem prosle godine) - zbog toga ce poruka „PayPal balance: €0.00 EUR'' biti aktivna sve dok ne bude omogućeno primanje uplata na PayPal nalog, nakon toga ce zbirno biti prikazano stanje novca koji se nalaze na racunu/nalogu i sve transakcije koje se budu desavale.

I 1 napomena npr. treba nesto platiti 200/300e - obratiti paznju na ovo - paypal nalog iz Srbije je po defautu na dinarima te se na razlici kursa moze izgubiti dosta ako se placa malo vise - dakle nevezano za balance: €0.00 pare se skidaju direktno od vlasnika racuna, pp je samo servis izmedju
Citat:
P: Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Najbolja varijanta je da na računu držite EUR i da isključite konverziju na PayPal-u. U ovom slučaju imate samo konverziju od strane VISA Inc. koja je po najboljem mogućem kursu. Prilikom konverzije u RSD, PayPal koristi svoj kurs koji je nepovoljniji za krajnjeg kupca.
[ Myl0sh @ 07.03.2015. 12:41 ] @
Citat:
S A J A: AddFounds nije to što tebi treba. To je da prebaciš novac na račune PayPala pa da dalje sa njime raspolažeš. Mislim da to nije dozvoljeno u Srbiji. Od opcija koje su dostupne jeste da se PayPal nalog veže za karticu i da skida direktno sa nje. Znači nema potrebe da prebacuješ novac, skida se sa kartice. Ne znam za šta su ti skidali te iznose, možda si aktivirao neku uslugu, meni se ništa ne skida.


Ako sam dobro razumeo sve je u redu sa nalogom, sem ovo sto mi skidaju 125din mesecno (to moram da proverim kod njih), znaci samo da uplatim novac na racun i mogu da kupujem preko PayPal-a?

Citat:
noreniou: PayPal, u Srbiji, samo posreduje između kupca/vlasnika racuna i prodavca posto nije omoguceno primanje uplata (bilo svega par dana krajem prosle godine) - zbog toga ce poruka „PayPal balance: €0.00 EUR'' biti aktivna sve dok ne bude omogućeno primanje uplata na PayPal nalog, nakon toga ce zbirno biti prikazano stanje novca koji se nalaze na racunu/nalogu i sve transakcije koje se budu desavale.

I 1 napomena npr. treba nesto platiti 200/300e - obratiti paznju na ovo - paypal nalog iz Srbije je po defautu na dinarima te se na razlici kursa moze izgubiti dosta ako se placa malo vise - dakle nevezano za balance: €0.00 pare se skidaju direktno od vlasnika racuna, pp je samo servis izmedju


Znaci „PayPal balance: €0.00 EUR'' ce uvek biti 0.00 jer jos uvek PayPal ne radi u potpusnosti kod nas u Srbiji i to je za sad normalna pojava sto se tice balansa.
I hvala za uputstvo u vezi konverzije to nisam znao jer jos nisam koristio PlayPal i iskljucio sam konverziju PlayPal-a.
Da li se vise isplati da kupim evre na menjacnici i uplatim n svoj racun u Intesa banci ili da dinare uz pomoc konvertera pretvorim u evre?

Hvala
[ Myl0sh @ 08.04.2015. 00:23 ] @
Da li je moguce da primim novac preko paypala koji je kreiran za Srbiju ako otvorim payoneer karticu?