[ ilkebgd @ 10.03.2015. 11:17 ] @
Imam problem jer mi Visa Business kartica Alpha banke od firme (agencije) ne radi na internetu (iako na njihovom sajtu piše da radi), i pored svih pokušaja da se to reši, kontaktiranja njigovog korisničkog servisa i odeljenja za platne kartice
nikako da proradi online. Osim toga računovodja mi kaže da nije siguran čak i ako bih uspeo da plaćam hosting, domene, reklamne kampanje (Google adwords, Facebook Ads), eventualno ponekad avio karte itd. preko interneta- kako ta online plaćanja stranim firmama da knjiži.

Zanima me da li neko zna od koje banke Visa Business ili MasterCard Business debitna kartica za firme (agencije) radi na internetu i kako knjižiti online plaćanja stranim kompanijama, da li se priznaje priznanica koju pošalju na mail umesto fakture? Da li poreska uprava pravi problem ako firme i preduzetnici plaćaju preko interneta platnim karticama? Hvala.
[ wuchko14 @ 25.03.2015. 08:23 ] @
Sve što mogu da ti kažem je da sam juče bio u Credit Agricole banci i da su mi rekli da oni imaju Business Visa karticu sa kojom mogu da se plaćajau usluge i prozvodi on-line bez problema za pravna lica. Za ostale pitanja i ja pokušavam da pronađem odgovore. :)
[ pctel @ 25.03.2015. 12:56 ] @
Najbezbolnije je da ti taj novac podignes, das drzavi njen deo, pa onda placas kao fizicko lice. Ako neces hoces drzavi da uskratis deo za koji misli da joj pripada, moras biti bolje pravno "potkovan" kako bi zakonitost toga kasnije mogao uspesno da branis pred inspekcijskim organima.