[ Mystery_Man @ 12.03.2015. 19:24 ] @
imam oko 200 dokumenata koja treba da prebacim u razlicite direktorijume vlasnih tih file je root a kada se ulogujem, naravno da udjem sa svojim korisnickim imenom.

Da li ima sanse preko WinSCP da udjem kao obican korisnik i da predjem u root ali da mogu da koristim drag-and-drop ako ne moze preko WinSCP da li ima neka alternativa ?

[ mkaras @ 12.03.2015. 23:44 ] @
Ako imaš pravo čitanja tih dokumenata samo ih kopiraj tamo gde želiš. Sve kopije postaju tvoje vlasništvo i možeš sa njima da radiš šta želiš. Alternativa ti je da koristiš opet winScp i Putty u okviru njega kao i komandu cp. I na kraju, ako drugačije ne želiš ili ne možeš, kopiraj sve kao root pa svim fajlovima promeni vlasnika i grupu. Sam odluči šta želiš
[ tuxserbia @ 12.03.2015. 23:46 ] @
To ti je mnogo loša ideja, koristiti ROOT nalog preko mreže. Bolje pročitaj malo o putty programčetu, pa kad završiš kopiranje sa WinSCP, onda kroz putty premestiš fajlove gde treba. I tamo se loguješ kao običan korisnik, pa onda iskoristiš ili "sudo" ili "su", zavisi koji je server u pitanju. Možeš i da ih integrišeš zajedno, pa da koriste iste postavke:

http://winscp.net/eng/docs/integration_putty