[ negas @ 13.03.2015. 00:04 ] @
Pozdrav,

Koristim internet wifi iz kafica koji je u prizemlju solitera. Ima sifru, ali mi u kraju brzo doznamo i koristimo, kako ko moze.

Uglavnom radi Ok posebno nocu i rano ujutru sto je i normalno. Medjutim, desava se i problem kao sada, a to je da se ne mozemo zakaciti za taj ruter preko mog usb adaptera a telefonom mozemo.

Meni na racunaru sada stoji IP Adress 169.254.161.31 dakle ne mogu dobiti ip, a na Gateway jednostavno nema nicega? Nista ne pise.

Da li to mogu sam resiti. Verovatno je neka fora softverska ali ne mogu znati pa Vas molim da pomognete.

Hvala.
[ yolja624 @ 13.03.2015. 05:47 ] @
pa pada mi na pamet da ste na tom ruteru ispucali pool ip adresa pa jadnik vise nema slobodnih da vam preko dhcp dodjeli :D
Jeste, softverski, ali tu nista ne mozes sem da rucno ganjas koji je ip slobodan, pa ... a da ti ipak sebi uvedes net? nije skupo.
[ negas @ 13.03.2015. 09:12 ] @
Ma sto uvoditi net kada je ovaj odlican. I to nije kradja vec znaju iz kafica da mi iz zgrade koji mozemo koristimo. Tu nema problema oko toga, a i ovako nas znaju.

Moguce da je taj problem ali ne znam nikad nije preko 50 60, ali moguce, treba da se ceka dakle. Videcemo.
[ negas @ 13.03.2015. 09:17 ] @
Jedno pitanje, kako mislis rucno, da pustim da se adapter stalno kaci pa kad uspe, uspeo je jel?
[ yolja624 @ 13.03.2015. 17:27 ] @
ovaj ne...
Kad se "nakaci" na wifi ap, sljedeci korak je da dobije parametre od DHCP rutera, u vidu IP, subnetmask, gw i DNS podesavanja. To zapises, i moze da ti bude fin prvi korak za resavanje problema. Kad nece "da se nakaci" onda mozes da probas da rucno uglavis podesavanja, tako da samo promjenis IP u neki koji nije zauzet, a sve ostalo postavis kako se dobija inace od DHCP.
I nisam ni rekao da je kradja, samo nije vrijedno cimanja.
[ tox master @ 13.03.2015. 18:56 ] @
Ja bih rekao da je kod tebe signal na ivici upotrebljivosti pa kada malo padne ispod odredjenog nivoa ne mozes da dobijes parametre od rutera.
Kod uredjaja koji su u zatvorenom prostoru na jacinu signala mogu da uticu i banalnosti kao recimo ako neko stoji pored rutera a da ne govorimo o strukturi zidova i ostalih predmeta kroz koje signal treba da prodje da dodje do tebe.
Pokusaj da tvoj adapter malo "prosetas" po stanu da probas da nadjes poziciju gdje je najaci signal posto vlasnik verovatno ne bi pristao da izmesta ruter da bi ti imao pristup internetu.