[ DSL @ 14.03.2015. 20:17 ] @
Do sad sam u zivotu premotao oko 500 transformatora. Pocev od jednog koji je imao jedva 3VA i za koga sam imao strpljenja kao decacic, do snaga od kojih 500VA. Najveci problem mi je, kao i vecini, rasturiti trafo bez ostecenja...No, sa vremenom se covek ispraksa pa je sad to jedna rutina i u neku ruku i smaranje, mada onaj zivac i inat ne daju da odnesem sve vikleru i oprostim se sa 10-20-30 evra... Sad sam, trazeci u furdi adekvatno jezgro za moje potrebe, nadosao na nekoliko 300VA trafoa iz APC UPS-ova, svi imaju 220VAC namotaj, sekundar i pomocni namotaj... no, nije to problem nego cinjenica da su mi oni tvrd orah. Svima su limovi ufarbavani nekom katran crnom bojom i cak nisam u stanju ni prvi I lim da im odvojim, jer ga drzi em ova farba em malo laka kojim su i namotaji kanda zalivani... Razmisljam da ga celog stavim u stegu po dijagonali i sve limove nategnem na klizanje ali se bojim da ce i limovi da se ostete...Ostavicu preko noci u nitro-u oa da vidim da li ce crna boja popustiti... Imate li vi neku preporuku za tearing down? |