[ Milos966 @ 15.03.2015. 02:06 ] @
Kako da povezem internet preko Splittera RJ45 na dva kompijutera. Razlika je: Novi kompijuter ne smem da otvaram jer imam garanciju 12god... Necu da ga nosim u servis, jer mislim da moze na kraci nacin... Drugi kompijuter mi je u drugoj sobi, na drugom kompijuteru nemam mreznu karticu. A nemam ni na novom. Pa da li moze da se poveze preko toga. Da glavni internet a imam bezicni internet. Da se glavni internet ukljuci u ovaj jedan ulaz na Splitteru a ova dva izlaza port1 da se ukljuci jedan kompjuter a port2 na drugi kompjuter? To me zanima da li moze tako da nebi komplikovao... Hvala unapred. Ako neko zna neka pise direktno to, a ne nesto sasvim deseto. Hvala unapred jos jednom... :D
[ calexx @ 15.03.2015. 08:33 ] @
Ajde još jednom ali sa malo više detalja. Šta je glavni internet, odakle ga dobijaš i kako dolazi do tebe? Da li ga koristiš na još nekom kompu/telefonu i slično? Kako misliš da to povežeš na te kompove ako nijedan nema (u šta sumnjam) mrežnu karticu?
I ko to daje 12 godina garancije??
[ Milos966 @ 15.03.2015. 16:39 ] @
Nov komp. Mislim da imam integrisane mrezne kartice. Nzm jos pogledacu. Internet je bezican Antena i kabl. Da ih povezem preko lana...
[ agvozden @ 16.03.2015. 00:36 ] @
morao sam da procitam 5 puta, da se uverim da nije skrivena kamera.

ne znam ni jedan slucaj da neko koristi ovakve splitere, osim kod IP telefonije.

mene interesuje kako povezujes racunare, ako nemaju mreznu karticu? sada je nemoguce naci takve, ili mislis na dodatnu mreznu? Hajde, pisi malo preciznije. Sta je "bezican Antena i kabl"?

Mislim da tebi treba jedan ruter, to barem sada nije skupo, a moci ces da povezes i ostale uredjaje (mobilne telefone i slicno)