[ milekNS @ 15.03.2015. 16:12 ] @
[ milekNS @ 15.03.2015. 16:12 ] @
[ ZAS011 @ 15.03.2015. 18:38 ] @
"Odokativnom" metodom, prouči literaturu koju je nesebično sa nama podelio @macola, idođi sam do zaključka da li može ili ne.
[ milekNS @ 26.03.2015. 18:59 ] @
teško je nešto naći kada ne znam pod kojim imenom tražiti pomenutu literaturu pa mi odgovor ne pomaže mnogo, naročito jer nisam iskusan forumaš pa pretraga traje večno :)
čitam trenutno temu "smps za pojačalo" ali ne znam hoću li u istoj naleteti na nesto sto i meni odgovara, a sva sreća pa nema 125. strana... [ mikikg @ 26.03.2015. 19:19 ] @
Pa nije bez razloga tolika ta tema … :)
Svi bi voleli da zamene svoje "budza" transformatore sa ovi lepim maleckim ali ne ide to bas tako prosto. Za ozbiljno savladavanje te SMPS tehnike treba i strplejnje i znanje i merna tehnika i saveti iskusnih. Samo transformatore/induktivnosti dok skontas kako "stvarno" rade ima da se debelo pomucis. Ima jedno 10-ak razlicitik topologija, svaka sa svojim prednostima i manama za neku konkretnu primenu. To se prvo lepo-detaljno izuce online pretvaraci (neizolovani), buck/bust, pa se onda krene na izolovane hard-switching pa na kraju kao vrh ledenog brega soft-switching … Samo na simulatorima ima da ti se "istrosi" levi klik na misu :) Dok jedno 10-20 knjiga ne procitas, nista od toga ... Neko je lepo spomenuo, "zesci kung-fu" :) Evo jedna dobra knjiga za pocetak ako te to interesuje: http://www.infoelektronika.net/knjiga/n=prekidacka Nista manja problematika nije ni kod servisa tih SMPS, citao si verovatnu ovu temu oko HP ispravljaca, covek sa poprilicnim iskustvom nije uspeo na kraju da ga popravi i izgleda da ce da ode ispred prodavnice da pije pivo posto je to mnogo lakse :D [Ovu poruku je menjao mikikg dana 26.03.2015. u 20:31 GMT+1] [ macolakg @ 26.03.2015. 19:39 ] @
Ukoliko te interesuju baš moji postovi onda ovde:
http://www.elitesecurity.org/p...ubmit=Search&action=Search Tako je brže za pretragu po pseudonimu člana. Pozz Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|