[ secerko75 @ 29.03.2015. 11:13 ] @
Kupio sam pre par dana TV sa DVB-t2 tjunerom u sebi i dešava mi se jedna jako čudna stvar. Naime kada na antenski kabl stavim rf konektor i uključim ga u TV nemam kanale, kada sklonim širm i ostavim uključen samo srednji pin onda imam kanale normalno. Kada mrdnem malo konektor pola kanala nestane. Zašto nestaju kanali kada je i širm povezan i da li je moguće da rf konektor mora biti posebnog kvaliteta za DTV? Kada prođem pored tv-a sa strane gde je kabl nastane prekidanje u slici jer signal nije zaštićen. Na antenski kabl je spojen čitavi antenski sistem od 5 različitih antena.

Kako da rešim ovaj problem?

Unapred hvala!
[ Miladinovic @ 01.04.2015. 16:42 ] @
Sta je sirm? Ako sam dobro razumeo, kada spojis oklopljeni deo koaksijalnog kabla sa risiverom nestane signal? Da li antena ima aktivnih elemenata (pojacala) i slicno? Kako se napajaju?
[ gilopile @ 01.04.2015. 16:49 ] @
Ako ant. ima pojacalo, verovatno nije galvanizovano i napon ulazi u TV. Ako je to slucaj, potrebno je staviti jedan kondenzator od 22nF izmedju vruceg voda konektora i kabla.
[ secerko75 @ 01.04.2015. 20:48 ] @
Nisam siguran kako je urađen antenski sistem, inače živim u Nemačkoj kao podstanar i vidim da na krovu ima jedno pet šest starih velikih antena. Probaću sa 22nf, moguće da postoji pojačalo i da napon pravi problem.

Meni je posebno interesantno koje se promene dešavaju kada malo pomerim RF konektor-od dobrog signala do kompletnog gubljenja signala, svi konektorii su odlični i nema govora o hladnim lemovima, da li je moguće da je digitalni signal puno osetljivi od analognog?
[ gilopile @ 01.04.2015. 21:26 ] @
Ako imas unimer, ispitaj da li ima napona u kablu, a ako nemas unimer, lizni :D Ako ima napona, stavi taj kond i resices problem.