http://www.webopedia.com/TERM/A/application_service_provider.html
Možda mi ne verujete, ali znam o čemu pišem :)
- Kao prvo, rešenja tipa Compiere ne može da ponudi bilo koja ovdašnja firma, tačnije, mislim da bi na prostoru Srbije jedno 10 firmi mogli da ponude kvalitetno softversko rešenje ovog tipa koje uključuje i prodršku. Da ne spominjemo tipove ovakvih "rešenja" sa preteranom količinom bagova ne-funkcionalnosti i sl.
- Kao drugo, Edit, u potpunosti ste u pravu da je kod vašeg pitanja (ali i kod izrade bilo kojeg ozbiljnog softvera od strane više programera) najbitniji management tim, ili jedan manager projekta kreiranja softvera. Već duže vreme radim sa timom od preko 10 programera (naravno, nisam programer) koji razvijaju jedno softversko rešenje -
www.eventgnosis.com. Upravo vođenje ovakvog tima predstavlja najbitniji deo posla. Zato preporučujem svima koji nisu probali da programiraju u virtuelnim timovima (a hoće da rade ozbiljna softverska rešenja), da odaberu interesantan projekat na
www.sourceforge.net (ili na nekom sličnom mestu). Ovo se naročito odnosi na one koji žele da nauče software project management.
- Kao treće, za ovo o čemu vi pričate, potreban je veoma ozbiljan finansijer, jer razvoj takve aplikacije košta.
- Kao četvrto, nisam siguran koliko uspešno ovde možete ponuditi outsourcing veoma osetljivih podataka o firmama koji se skupljaju u sistemu tokom vremena. Naravno, kao što sam rekao, sve je na prodavcima :)