[ 7.scena @ 17.05.2015. 10:57 ] @
Prekjuce svratih do bus stanice, dolaznog perona, kad tamo u onom shugavom parkicu Kabul i Damask u malom. Stotine ilegalnih imigranata bleje na travi, klupicama i okolini stanice. Kao najnormalnija stvar na svetu, niko se ne tangira niti obraca paznju na njih. Neki bus sa juga Srbije stize na dolazni peron, izlazi gomila da li Arapa ili Albanaca. Sve tinejdzeri ili u dvadesetim. Trkom staju u red ispred olinjalog rostilja i jedan od njih na losem engleskom narucuje hamburgere.

Taksisti koji bleje na dolaznom peronu prilaze rostilju i dobacuju prodavcici, Mico kazes li im da ce da jedu prase, grohotom se smeje.

U cemu je fora ? Kapiram da su ilegalno usli u Srbiju, stignu do Bgd, pa onda cekaju bus za Suboticu ili gde vec ponovo ilegalno prelaze granicu. Ali dok su u tranzitu kod nas, niko ih ne cima ?

[ anon142305 @ 17.05.2015. 11:17 ] @
Iz Pakistana i Sirije su.
[ deedee6 @ 17.05.2015. 11:21 ] @
Citat:
7.scena:
Ali dok su u tranzitu kod nas, niko ih ne cima ?Dok ih oni tamo "gore" primaju treba pustiti ljude na miru, ako nećeš pomoći nemoj ni odmagati :)
[ gti2 @ 17.05.2015. 12:30 ] @
Nije bas da ih primaju,bar ne one sto na divlje prelaze granicu.U Subotici cesto mogu da se sretnu VW Transporteri sa natpisom POLIZEI.Nemacka i Madjarska su dale svoje ljudstvo na ispomoc nasim granicarima kako bi se sprecilo sto vise ilegalnih prelazaka jer im je to jeftinije od pritvora+deportovanja emigranata.
[ Sceka @ 17.05.2015. 16:21 ] @
I ja bio tog dana, petak, ali oko osam uvece. Cekam neki autobus i prilazi mi maldic sa pitanjem "Izvinite sto ovako... da li mozete da provalite jesu li ovo Cigani ili ti neki iz Sirije? Neko sad u prolazu pomenu da su dosadili ovi iz Sirije pa mi nije jasno sta ce oni tu?" Ja se nasmejem... "Cigani nisu sigrurno, razlika je u govoru, velika. A da li su iz Sirije ili odakle su nemam pojma, ne razlikujem to ja ovako gledajuci, a sto su tu - iskreno nemam pojma i ne zanima me dok god me ne diraju." Mladic se zahvali i ode sa recima "Ma ja sam mladji pa bih se nekako snasao ako nesto pokusaju ali Vi se cuvajte, izvinite ali niste u godinama da se suprostavljate nekome. Izvinite sto ja tako, malo me uznemirava njihov broj, mnogo ih je na istom mestu, nesto u nije kako treba."

Jbmliga, mozda je u pravu i sto se raspituje i sto je uznemiren. U svakom slucaju neuobicajena pojava kod nas.


Pozdrav!

EDIT
Nije tema ali me oni parkinzi nerviraju do ]aja. Kao da svako vozi Juga, toliko su usko obelezili i uski prolazi i sve usko... mislim, morao sam da napisem...
[ branko tod @ 18.05.2015. 11:58 ] @
Sceka, jesi li proveri o novčanik posle dobronamernog momka ?
[ Sceka @ 18.05.2015. 13:46 ] @
Ne trosim to. Nikada u zivotu nisam imao novcanik, dzep je keva! A pederusu nosim u ruKi, tu i nema kinte, samo plastike, licna, dozvola, saobracajna. Sve novo i cipovano, vadjenje novih lagana setnja do pubova (setnja od kola, naravno).

A i nismo bili u prevozu nego na peronu...


Pozdrav!
[ etjen @ 18.05.2015. 14:25 ] @
http://www.vice.com/rs/read/proveo-sam-dan-sa-migrantima
simpatičan tekst

a sudeći po slici, moguće da je autor pokretač teme