[ joki80 @ 25.05.2015. 23:11 ] @
Star stampac moj prvi, ketridz bio neisparvan i tako mi stajao godinama. Kupio sam pre par dana nov ketridz ubacio ga odstampao test stranicu i sve ok. Ubacim mu drajvere i probam da odstampam par starnica ali mi izbacuje skoro prazan papir samo u prvom redu pise :

[email protected] COMMENT HP LaserJet 6L @PJL SET PAGEPROTECT=ON @PJL SET RET=ON @PJL

Verovatno je neki softverski problem neko podesavanje... Povezan je na LPT port, sistem Windows XP, drajvere sam iskoristio sistemske.
Ako je neko od kolega voljan da pomogne bio bih zahvalan. Jeste star stampac ali je bolji od svih koje sam kasnije koristio.


[ joki80 @ 26.05.2015. 19:11 ] @
RESENO - problem je bio u kablu, njegov originalni, iako je i ranije radio sa tim kablom verovatno je u medjuvremenu nesto ostecen.
Stavio drugi i sljaka super... ovih dana cu da mu zamenim separator jer posle 10tak odstampanih strana hoce da zaglavi list ili nece da ga uvuce. To je to...
[ Binary Mind @ 29.05.2015. 21:35 ] @
Opet relikt prošlosti. Skoro je bila tema sa LaserJet-om 1100.
[ joki80 @ 30.05.2015. 12:48 ] @
Hahaha upravo drug. Zamenio sam mu rolnicu i separator jer je malo zezao prilikom uvlacenja papira ali sada imam drugi problem... prilikom stampanja javlja mi se horizontalna linija uvek na istom mestu, smeta jer se ne vidi deo teksta (kao na slikama).

Cenim da je zbog nekog valjkica, malo jaci pritisak, malo trenje... ali ne vidim nista ovako vizuelno kada izvadim ketridz.
Citam po forumu da se linija izgubi nakon par odstampanih strana ali nije tako... odstampao 50ak i ista prica.
Ako znas mozda u cemu je problem?

Pozdrav

[ krgo @ 30.05.2015. 20:51 ] @
Sa slike se vidi da ne štampa vertikalnu traku a ne horizontalnu. Meni se to dešava kada je toner pri kraju pa malo mućkanja privremeno reši problem do zamene tonera. Proveri da li je stvarno nov toner.
[ joki80 @ 30.05.2015. 21:17 ] @
I meni se to ranije desavalo kada je toner pri kraju pa malo protresem toner (ketridz) da izgura jos dan dva... Da, toner je Remanufactured, ALI verovatno ga nisu napunili kako treba jer i kvalitet stampe nije dobar, nije intenzivno crna boja vec neka nijansa svetlo sive.

Buni me sledece,
kada stampa test stranicu boja je dobra intenzivno crna a kada stampam bilo koji drugi tekst boja je svetlo siva?
i kada sam vratio stari toner koji je skoro prazan ta bela traka se javlja ponovo na istom mestu?

Pozdrav
[ krgo @ 31.05.2015. 11:49 ] @
Možda je postavljen neki "toner saving mode" ili slabija rezolucija štampe (300 dpi)...
[ joki80 @ 02.06.2015. 12:15 ] @
Pa otprilike, pri svakom startovanju windowsa economi mod mi je ukljucen pa ga moram uvek iskljuciti... ne znam zbog cega je tako, ranije ga stavim na off windows zapamti i cepaj.

Sto se tice linije problem je bio u toneru, firma od koje sam ga kupio mi je poslala drugi u zamenu i sada stampa super.

Nisam zadovoljan separatorom koji sam kupio, vec posle 300 odstampanih strana poceo je ponovo da uvlaci dva ili vise lista... kada mi je stigao vidlo se da je polovan malo osmirglan i nalickan iako je kupljen kao NOV.

Ako zna neko gde se moze kupiti ili poruciti neki proveren i dobar separator ima pivo od mene :)