[ Xabre @ 30.03.2004. 14:41 ] @
Od nedavo sam poceo da se malo petljam sam ovim, pa mi i ne ide baš. Rešio sam da malo provežbam Javu i napravio sam web aplikaciju sa Login stranama i svim ostalim potrebnim, datamodulom i sql kontroloma. Međutim, na glavnoj strani imam dva text polja koja submit ili post metodom šaljem na sledeću gde bi trebala da se obrade. Imam bazu koju sam povezao preko datamodula, i SQL naredbu u njemu koja radi, problem mi upoređivanje dobijenih post vrednosti i vrednosti u kolonama. Znam da ovo ne bi trebalo da je teško, ali ne pada mi ništa napamet kako da ovo uradim.
[ EXeX @ 31.03.2004. 12:07 ] @
Hm ja ne znam sad sta je tebi problem,ja sam radio nesto slicno u PHP-u i radilo mi je sve OK.Mozes li dati svoj kod da vidimo sta je problem.Mozda si nesto zafrko u prenosu varijabli ili tako nesto...ne znam sad napamet...
[ Xabre @ 31.03.2004. 13:33 ] @
Problem je bio što ja nisam znao šta želim tj. kako da implementiram. Sve u svemu napravio sam servlet u kojem se nalaze dve text kontrole i submit dugme. Zatim sam napravio klasu sa par metoda od kojih je najbitnija checkPassword(). Jedini problem je sada otvaranje same baze/tabele i selekcija određenih polja radi upoređivnja. Ostalo je manje bitno. Tek se drugi dan zezam sa JBuilderom, i nisam stigao da pročitam baš detalje iz helpa.
Malo me buni, ali recimo ovakaj kod " int r = DataModule1.getDataModule().queryDataSet1.columnCount();" ne vraća broj kolona. Dakle problem je otvaranje baze.