[ geenije @ 15.06.2015. 14:55 ] @
Imam jedan čudan problem a google rešenja ništa, malo je i nezgodan za formulisanje pretrage...

Imam server, laptop i ADSL modem sa wireless koji služi samo kao ethernet svič u LANu, nemam ADSL.

Kada otvaram web aplikaciju (apache) na serveru tako što se UTP kablom ubodem u taj modem sve radi, takođe i SSH i FTP.

Problem nastaje preko wirelessa.

Ne mogu uopšte da otvorim sajt, ali začetak konekcije izgleda ostvari jer mi ne izbaci grešku nego mulja mulja u nedogled.

Kad koristim SSH sve je OK dok nema puno teksta u outputu, čim ukucam npr "more xy.log" posle par linija teksta se konekcija zakoči tj stane ispis teksta i nema ni prompta ni ničeg. Slično je i sa kopiranjem fajlova kroz FTP.

Kada pristupam sa druge lokacije gde isto imam wireless, sve radi.

Gledao sam setovanja wirelessa na kompu, podešavao da bude ista IP adresa kao i preko kabla (što i nema veze), gledao MTU i tako...

Rekao bi čovek zeza me taj ADSL modem svič, ali čim se u njega ubodem kablom sve mi radi, kao i što sve drugo radi preko tog wirelessa normalno SA DRUGIH UREĐAJA (tablet, mobilni) samo sa laptopa neće, što dalje vuče na drajvere za wireless ali mi sve drugo normalno radi.Šta dalje da probam?

Server je HP proliant sa Centos 5.5 linuxom. Laptop je HP probook 450 sa Mediatek wireless karticom, koja inače hoće da zeza, ali sa najnovijim drajverima retko kad imam problem (kad palim airplane mode hoće da otkaže pa moram disable/enable, nekad i uninstal/find hardware).
[ vladared @ 16.06.2015. 20:04 ] @
Hmmm... Da li si probao da smanjiš MTU na konfiguraciji za wireless. Jako mi liči na fragmentaciju paketa koja zna da se pojavi kod "previsokog" MTU-a . Pogledaj malo ovde http://true-random.com/homepage/projects/wifi/empw3.html
Probaj da isključiš "wireless", setuješ mtu sa ifconfig wlan0 mtu 1472 (ili neka druga vrednost) i ponovo digneš interface. Možda ti tako proradi. Da li imaš neki firewall? Isključi ga i probaj bez njega.

[ Aleksandar Đokić @ 16.06.2015. 21:04 ] @
Jel prolazi ping? Ako da, onda lagano povecavaj velicinu paketa (sa -l na win-u) i videces kad ce prestati da odgovara.

Ssh radi, znaci mali paketi prolaze, meni to lici na grozan signal... ili sto rece kolega MTU. Bas to sto kazes da stane kad treba da izbaci vise teksta, to TCP krene da dize window size, i wireless data rate, pa nesto od toga.
[ geenije @ 16.06.2015. 23:13 ] @
Radi ping, radi ssh, ftp i ostala čuda :) Ne radi http, a ssh zabaguje prilikom više teksta u outputu.

MTU je isti na ethernet kao i na wifi. Čini mi se 1500, nije mi sad tu laptop. Probao sam upravo, odgovara na pingove veličine 65500, to je maks moguća.

Sedim pored tog modema sa wifi na 30 cm, tako da nije ni do signala. Sa drugih uređaja radi preko istog wifi.

Nemam firewall.

Fragmentacija...pa kako je ona problem, prosto dođe do fragmentacije i to je to, ne verujem da mi laptop setuje DF flag :D