[ notebookFun @ 16.06.2015. 19:52 ] @
Posjedujem oba multimetra MASTECH 8250C i UNI-T UT61E. Imam sansu da prodam jedan pa me interesuje koji bi vi sebi ostavili? - Mastech ima dosta bolju zujalicu, spajao sam brzo pipalice i zujalica se svaki put jasno cula. Kod UNI-T poslije 3 - 4 puta zablokira pa opet krene... - Mastech ima pozadinsko osvjetljenje, UNI-T nema. - Testirao sam napon na raznim baterijama, sto se tice tacnosti oba su pokazivala skoro iste vrijednosti, ali je Mastech malo brzi. - Testirao sam nove elektrolite (1000uF, 1500uf, 1800uF), Mastech je malo brze ucitavao vrijednosti, tacnost oba multimetra je skroz slicna. - Mastech ima bezkontaktnu detekciju struje, nekome ovo nije bitno, ali meni nekad zatreba kad recimo mijenjam grlo od sijalice pa nisam siguran da li sam iskljucio prekidac... - Mastech ima malo krute pipalice ali dosta kvalitetnije. Kada sam prebacio ove pipalice na UT61E i probao Test Continuity nije se pojavljivalo ono blokiranje poslije 3-4 puta. - Prebacio sam na omsko i spojio Mastech pipalice, rezultat je bio 0,05 Ohm dok sa UNI-T pipalicama je variralo od 0,11 ohm - 0,55ohm. - Oba multimetra imaju konekciju sa racunarom UT61E (RS232) / MASTECH (USB). - UNI-T ispisuje do 22000, Mastech do 6600 - UNI-T ima Multi-Purpose Socket -Mastech ima dva osigiraca i nesto bolju zastitu ---------------------------------------------------------------------- Da li je Mastech 8250C multimetar sa slicnom cijenom koji je upravo pregazio cuvenog UT61E? :) |