[ zica49 @ 17.06.2015. 21:11 ] @
Trebao bi pronaci konektor kao sa slike ali ne znam kako su ga nazvali!
[ branko tod @ 18.06.2015. 06:39 ] @
A koji od ta dva ? . Daj dimenzije, jer te verovatno muči niskonaponski.
I da li te muči ženka ili mužjak?
[ zica49 @ 18.06.2015. 08:02 ] @
Niskonaponski sa slike!
Dimenzije bas ne mogu dati jer ne mogu izmjeriti preduboko se ustekava da bi normalno izmjerilo.
[ branko tod @ 18.06.2015. 18:11 ] @
Barem spoljni prečnik. Jel muški kurčić u pianju ? Pogledaj :
http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?IDgroupweb=6390
[ zica49 @ 19.06.2015. 19:38 ] @
Nesto sa uspio premjeriti.
Spolji precnik konektora tog sto bi se ustekavao 7mm.unutrasnja rupa ne veca od 1,5 mm sa onim eleasticnim kontaktima.
E sad kuciste uredjaja je izvedeno tako da je zenski dzek koji je zalemljen na pcb duboko i kroz rupu na kucistu ulazi 11 mm plastike od dzeka.
Imam cijeli onas set od univerzalnog punjaca za laptop koji ima 25 razlicitih prikljucaka ni jedan ne odgovara,svaki deblji od 9 mm i ne moze proci kroz kuciste.
Nekoliko se moze ustekat kad je pcb van kucista pomalo klimavo ali najvjerovatnije bi se moglo puniti.
[att_img]
[ zica49 @ 21.06.2015. 13:10 ] @
Proveo sam prijepodne na najvecem buvljaku u BiH..
Pregledao ogroman broj adaptera i na nijednom steker koji bi me usrecio :(
[att_img]
[ branko tod @ 21.06.2015. 18:42 ] @
Koliko vidim, očekuje te veština budženja. Takav utikač nemam.
Očigledno je da je namenski pravljen.
[ zica49 @ 22.06.2015. 20:03 ] @
Nisu normalni za najobicniji adapter sa ovim zeznutim konektorom treba preko 150 USD!
U pitanju adapter 17,8V nista posebno.
Kolega negdje zbavio scope sa slike il me zaj*bava ali kaze da je to platio 50 maraka na nekom buvljaku:(
Nudio sam mu 60 ne pristaje :)
Cudno nece pare,jos platio meni i kolegi Vladi soma za rucak!
Dogovor je dovedi to u ispravno stanje i koristi ako meni nekad trebadne znam gdje je :)
On je stariji Radio Amater oprater i scope nije bas sprava koja mu akutno treba.
Nekompletan nema nista od opreme,nema kofer i onaj standardni display problem vodoravne crte.A sta i ocekivati za 50 maraka :)
Okej sonde se mogu naci,adapter prepraviti neki od laptopa popravak ovih crta na display ali ostaje problem konektora.
Interesantna sprava bas ono sto mi treba na terenu.
[ DSL @ 23.06.2015. 10:10 ] @
Ako se ovo uklapa da koljem laptop... Debljina ovog oborenog dijela je bas 9mm.

[ zica49 @ 23.06.2015. 12:56 ] @
Ne bas mozda sa skalpelom ili necim drugim svesti na prihvatljive dimenzije.
[att_img]
Najvjerovatnije cu morati i uraditi na taj nacin i to dva komada. Jedan na adapter 230VAC na 17,8 VDC a drugi
12-14 VDC (auto upaljac)na 17,8 VDC (dc/dc step up pretvarac) da imam komociju punjenja u skoro svakoj situaciji.
[ branko tod @ 24.06.2015. 05:47 ] @
Nisi nam postavio sliku toga od 50 maraka.
[ gilopile @ 24.06.2015. 06:17 ] @
Mislim da ti treba duzi :D. Evo imam slucajno jedan na nekom adapteru za kinesku masinicu za sisanje. Na slici se vidi koliko je duzi. Spoljasni precnik je 99% isti kao i svaki standardni. Razlikuju se samo po unutrasnjem precniku, ima valjda 2 ili 3 varijante.

Ovaj sto imam je najklasicniji, tj. precnik rupe standardan za vecinu aparata, ali je duzi.

Ako je frka i ne mozes da se snadjes, mogu ovaj da odfikarim i posaljem ti. Samo, jbg, zaliven je, tako da moras da vezes, izoliras ili kako vec napravis.

Mada, gledajuci tu prvu sliku sto si postavio, bmlga, mozda je i ovaj prekratak...

P.S. ee, tek sad sam skontao da nisi iz Srbije...jbg.
[ zica49 @ 24.06.2015. 07:30 ] @
Citat:
branko tod:
Nisi nam postavio sliku toga od 50 maraka.

Evo slike mada sam postavio pre u postu,
[att_img]

@gilopile a ono Srbija do Tokija :)
[ branko tod @ 24.06.2015. 07:54 ] @
Kada si sakrio sliku u prikačenu fajlu. Da nije od nekog pada dobio linije?
Lepa sprava, šteta.
[ DSL @ 24.06.2015. 08:28 ] @
Citat:
zica49:

@gilopile a ono Srbija do Tokija :)

Mislim da za majstore nema granica i da ni Tokio nije daleko...
Zica49, da li si pokusao prilaz displeju? Slicnu gresku, doduse na drugom tipu instrumenta, sam regulisao cistim vadjenjem i rastavljanjem displeja...od tresenja je doslo do pomeranja one zebre na displeju, pa ni tamo ni 'vamo...
[ zica49 @ 24.06.2015. 13:49 ] @
Nisam jos rasturao da bi rijeio taj problem.Koliko sam izguglao radili su neki to sa uspjehom tako da smatram da cu uspjeti.
http://www.eevblog.com/forum/r...5-scopemeter-lcd-display-what/
Kad imadnem ispravljac sa cim ga mogu puniti onda rjesavam display!
[ zica49 @ 04.11.2015. 20:03 ] @
:)
Danas dodje Danijel (Danijel je njegovo umjetnicko ime a bavi se sakupljanjem i otkupom sekundarnih sirovina). Imamo praksu da elektroniku koju ce on rastaviti na materijale prvo pogledam ja i nekad nesto platim,nekad trampimo dobro i pravedno suradjujemo.

Nadjoh kod njega Adapter AC/DC 12V/2A Yamaha (klavijaura ili neka druga muzicka sprava) samo desetak sekundi skalpelom i jack stima 100%. Odsjekao kabal i spojio na PSU postimao 17,8 V i ostavio scope da se napuni.
[ DS-2102A @ 04.11.2015. 21:47 ] @
Citat:
DSL: Mislim da za majstore nema granica i da ni Tokio nije daleko

Citat:
zica49: Danas dodje Danijel....bavi se sakupljanjem i otkupom sekundarnih sirovina

Jesi li Ti rešio problem ili da i dalje čekamo na Danijela, pa šta nađe, našao je...