[ risp73 @ 23.06.2015. 16:11 ] @
Koristi li neko (na PC računarau) mikrofon/slušalicu sa TRRS konektorom? I kako? [att_img] |
[ risp73 @ 23.06.2015. 16:11 ] @
[ R1A1 @ 23.06.2015. 16:24 ] @
To je konekcija za mobilne telefone!
Da bi je koristio na računaru, morao bi da napraviš prelaz ili da ugradiš na računar odgovarajući ženski deo konektora i da ga pravilno povežeš. http://pinoutsguide.com/Home/av_jack_pinout.shtml [ gilopile @ 23.06.2015. 16:53 ] @
Kao sto kaze R1A1, ne moze to da radi, jer MIC pin na tom dzeku se poklapa sa masom u dzeku MIC u racunaru. Moras naci zenski TRRS i 2 muska standardna 3.5mm i prevezes, tj. naprais sebi adapter. Ili potrazis, treba da ima tih adaptera...
[ risp73 @ 23.06.2015. 17:58 ] @
Kod mene je stari raspored kao na onoj slici gore, Apple je tu napravio izmjenu - zamijenio je Mic i Ground.
Razmišljao sam o pravljenju adaptera ali me zbunjuje jedan detalj: Elektret mikrofoni (koji se koriste na računarima) za napajanje predpojačavača koriste +5VDC a ova moja mikrofon/slušalica očigledno ima nekakav drugačiji mikrofon (nema kontakt za onih +5VDC) pa nisam siguran kako će se računar snaći sa njom. Citat: R1A1: To je konekcija za mobilne telefone! Nije, prevelika je ;-) [att_img] [ dr0id @ 23.06.2015. 18:02 ] @
Nije nista preveliko, to je standardni 3.5mm konektor i radi na racunarima ali je zvuk jako tih (bar sa ovim mojim).
[ risp73 @ 23.06.2015. 20:59 ] @
Nismo se razumjeli. Kad sam rekao da je prevelika mislio sam na odnos veličine "slušalice" i telefona.
Odgovorio sam na ovo što je R1A1 napisao: "To je konekcija za mobilne telefone!" Kako misliš "radi na racunarima ali je zvuk jako tih"? Ako utikač TRRS (četiri kontakta) utaknem u utičnicu za slušalice na računaru (tri kontaka) mikrofon mogu da zaboravim, mikrofonski ulaz je na posebnoj utičnici na računaru. A ne bi rekao ni slušalice da mogu da rade. Pogledaj ovu sliku: [att_img] Računar desni kanal šalje na prsten označen sa R na donjem dijelu slike. Ako TRRS utikač utaknem u utičnicu za slušalice, desni kanal će "otići" u mikrofon moje "slušalice" pa ništa od desnog kanala. Lijevi je poseban problem, ali, ako i pogodi, šta da radim bez desnog i mikrofona? Sve bi ja ovo nekako povezao samo nisam siguran da li karakteristike mikrofona u mojoj "slušalici" odgovaraju mikrofonskom ulazu računara. [ gilopile @ 23.06.2015. 21:14 ] @
PA napisao sam ti gore. Da bi koristio i slusalicu i mikrofon sa te goleme slusalice, moras od tog jednog TRRS napraviti 2x 3.5mm dzeka, jedan koji ces ubosti u `speaker`, a drugi u MIC u racunaru.
Na jedan 3.5mm spojis L/R+masa, a na drugi 3.5mm MIC L i R kratkospojis i povezes sa MIC i masom sa tog TRRS. Kapiras? ![]() Sa leve strane je TRRS, dva desno 3.5mm Kako sam ovo nacrtao, sacuvaj me Boze....Bolje da sam uzeo papir i olovku, pa lepo slikao i upload... [ dr0id @ 23.06.2015. 22:22 ] @
@risp73: Mikrofon ce ti raditi samo pomocu nekog adaptera a slusalice rade ali je zvuk tih (ne znam da li su stereo ili mono, nisam testirao ali rade i na kompu i na TV-u). Probaj pa ces videti.
Konektori su iste duzine: ![]() [Ovu poruku je menjao dr0id dana 23.06.2015. u 23:34 GMT+1] [ risp73 @ 24.06.2015. 07:52 ] @
Citat: gilopile: PA napisao sam ti gore. Da bi koristio i slusalicu i mikrofon sa te goleme slusalice, moras ... Izvini, u pravu si. I ne samo što si ti napisao nego sam ja još ranije, kada sam razmišljao da pravim adapter, na netu našao i njegovu sliku: [att_img] :-( Prije pravljenja adaptera ću ipak morati da otkrijem kakav je mikrofon u ovoj mojoj "slušalici", ne bi baš volio da spalim mikofonski ulaz računara. Sudeći po tome što mu nije potrebno onih pet volti reklo bi se da nije elektret. Citat: dr0id: ... radi na racunarima ali je zvuk jako tih (bar sa ovim mojim). Da kod tebe nisu neke visokomske slušalice? [ R1A1 @ 24.06.2015. 07:54 ] @
A čime da spališ mikrofonski ulaz?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|