[ nidzesi @ 03.07.2015. 13:09 ] @
Pozdrav,

Znam da ima dosta prodavnica koje podrzavaju plaćanje karticom (visa internet, mastercard i koja već više postoji), međutim ima li neka prodavnica koja omogućava da neku robu online platim paypalom (imam neki novac na paypal balanceu, pa ne bih da ga vučem na karticu i plaćam fee pa onda opet trošim, nego direktno sa njega - ako se neko pita za razlog)?

Unapred hvala.
[ ademare @ 03.07.2015. 13:40 ] @
Koliko ja znam Nema . Posebno ne za domaci PP .

To je navodno u suprotnosti sa domacim zakonodavstvom , jer je dinar jedino zakonsko sredstvo placanja , ne mogu se koristiti devize u unutrasnjem prometu . Takvo je bar bilo zvanicno objasnjenje Guvernerke NBS , mada kao i sve ostalo sto prica ja , joj nista Ne verujem.

Ali njena se slusa , pa zato i nema radnje koja prima domaci PP.
[ nidzesi @ 03.07.2015. 17:00 ] @
Bezveze. Imam dinarsku karticu, i njom mogu da plaćam u evrima. Takođe, ko ima u drugoj valuti može da plaća u dinarima (banka vrši konverziju) ali ne mogu da plaćam paypalom u evrima ili dolarima pa da i tom pravnom licu banka vrši konverziju... Pomalo smešno. Dobro, tu je ebay.

Hvala na odgovoru.
[ agvozden @ 04.07.2015. 13:06 ] @
Generalno, to ne postoji u Evropi osim u Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.
Zemlje EU nemaju mogućnosti uplate para na domicijalni račun, tako da bi takva prodavnica kršila propise i direktive EU o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.