[ Blue82 @ 05.07.2015. 09:53 ] @
Imam veci poslovni prostor (deo robe se nalazi u dvorisnom delu), gde se gotovo svake nedelje desavaju kradje. Cuvari postoje ali izgleda prespavaju veci deo noci. Naleteo sam slucajno na ovu igracku, pa me zanima da li postoji isto to ali za ozbiljniju upotrebu? https://www.youtube.com/watch?v=Jc1eon_ldeo Da li su ovakvi sistemi pouzdani na otvorenom prostoru, i koliko je sigurna njihova detekcija? Ima li neko iskustva? Ideja mi je da se taj deo pokrije kamerama. Kamera kao kamera ne vredi puno (cesto slina nije dovoljno dobrog kvaliteta da bi se osoba prepoznala, pogotovo kada se pokriva veci prostor), ali uz detekciju pokreta barem bi mogla probuditi cuvara kad vec spava ukoliko neko udje u nadgledani prostor. Ja sam to zamislio na nacin da se postavi par kamera tako da pokrivaju sve uglove, da se postave infracrveni reflektori i to bi mozda bilo dovoljno da se kretnje primete u mraku od strane software-a, te da alarmira cuvaru koji bi pozvao policiju dok su ovi jos pri kradji i nisu svesni da su primeceni. Koliko je sve to izvodljivo u realnim uslovima a koliko je plod moje maste, i sta uzeti ako neko ima vec iskustva u toj oblasti? |