[ Sami91 @ 07.07.2015. 11:03 ] @
Interesuje me nacin snimanja trenutnog stanja jFrame.. Recimo da imam neki jFrame sa odredjenim podacima koje popunim i zelim to da snimim kako bih mu mogao pristupiti bilo kada poslije ponovnog pokretanja aplikacije.. Najedsnostavnije objasnjenje bi bilo, da recimo igram igricu, i nakon odredjenog nivoa zelim da snimim dokle sam dosao kako bih poslije mogao nastaviti..

Ako neko moze da me uputi u kljucne rijeci da izguglam neki jednostavan primjer, ili ako ima link neki, bio bih zahvalan.. Ja ne mogu da pronadjem
[ velimzo @ 11.07.2015. 13:19 ] @
Mozda je odgovor amaterski (mozda cak i netacan), nisam nesto slicno pokusavao, ali meni se cini da bi sve te promenjive u koje si smestio trenutne rezultate stanja tvoje igrice (koliko imas poena, koji si nivo, koliko imas zivota), na pritisak recimo dugmeta za izlazak iz aplikacije, trebao da snimis u bazu podataka (moze i u nekakav tekstualni fajl). Sledeci put kada nastavljas sa igrom tamo gde si stao, tokom ucitavanja igrice, prvo pravis upit ka bazi podataka, ucitas vrednosti svih tih promenjivih koje cine stanje tvoje igrice, i nastavljas sa igranjem.
Pa eventualno na samom pocetku igrice, ubacis 2 dugmeta: NewGame ili Resume. Pa kada pritisnes NewGame svi prethodni rezultati se brisu iz baze podataka i krece se od nule, kada pritisnes Resume rezultati se upisuju iz baze u tvoju igricu. Kada izlazis iz igrice, pritisak Exit. Snima se stanje u bazu podataka.
Sto ce reci, da ako zelis da stvar resis sa tekstualnim fajlom, proucavaj Java IO, ako pak zelis da stvar resis sa bazom podataka, onda proucavaj JDBC (recimo neka SQLite baza podataka).
Pokusaj sa nekakvom pretragom u browseru: "how to save state of game", sigurno ima na desetine rezultata.

[Ovu poruku je menjao velimzo dana 11.07.2015. u 14:33 GMT+1]
[ Sami91 @ 12.07.2015. 09:47 ] @
Hvala na odgovoru.. Ustvari to mi ne treba za igricu nikakvu, to sam samo naveo primjer, vec bukvalno za par text polja u obicnom frejmu..istrazucu to, radio sam neke primjere sa jdbc ali mislim da mi to nije rjesenje, pozz
[ bgd2500 @ 13.07.2015. 14:45 ] @
Mozes da napravis klasu (npr FrameState) koja sadrzi podatke koje hoces da sacuvas, i onda pri izlasku/ulasku iz aplikacije serijalizujes/deserijalizujes objekat u/iz fajla.

http://www.vogella.com/tutorials/JavaSerialization/article.html