[ bogdan16 @ 24.07.2015. 18:32 ] @
Razmisljam da upisem Java programiranje na IT akademiji. Zanima me da li je realno da se za samo godinu dana skolovanja na IT akademiji i ucenja mogu steci znanja dovoljna za dobijanje full time posla ili makar prakse naravno bez iskustva.
Na prvi pogled mi ne izgleda realno jer ne znam ko bi onda isao na fax i studirao 4 godine.Voleo bih da nisam u pravu.
Molim vas da mi odgovorite jer sam siguran da na ovom forumu ima uspesnih programera koji znalo koliko je potrebno ucenja do dobijanja prvog posla. Inace sam zavrsio elektrotehnicku skolu i sada studiram menadzment ako je to uopste vayno. Hvala unapred. Pozzzzzzzzz
[ S A J A @ 25.07.2015. 07:27 ] @
Kako neko može da zna kolika je tvoja brzina učenja? Svaki programski jezik se može naučiti za 2-3 meseca ako imaš volju i vremena da se time posvetiš, i naravno ako si talentovan za takve stvari. Nije baš sve za svakoga. Ako je tebi osnovni motiv da se baviš programiranjem da dobiješ posao, hm, ne znam kako će to ići.
[ jablan @ 25.07.2015. 07:56 ] @
Neko provede godine na fakultetu i ne nauči ništa, neko ni ne upiše fakultet, a nauči zanat (jer programiranje je zanat). A naučiti znači zagrejati stolicu, škole u tome mogu da pomognu, ali i ne moraju, sama diploma na kraju vrlo malo znači, ako uopšte.