[ Neko_Mi_Maznuo_Nick @ 03.09.2015. 11:07 ] @
Pozdrav, sme li da se vadi kabl iz mrezne kartice ako je racunar upaljen? Crkla mi je mrezna, a samo sam izvadio i ubacio kabl dok je bio upaljen racunar. |
[ Neko_Mi_Maznuo_Nick @ 03.09.2015. 11:07 ] @
[ gilopile @ 03.09.2015. 11:12 ] @
Ne bi trebalo da se desi da crkne vadjenjem kabla. Najcesce je sprzi staticki elektricitet kad zagrmi ili pukne grom negde u blizini. Dakle, mozes slobodno da cupas kabel.
Koja mrezna je u pitanju? Da li je integrisana? Pokusaj sa zamenm kabla i pogledaj pinove u LAN konektoru da se nije neki iskrivio...Ako je karta PCI, izvadi je iz slota, dobro pobrisi kontakte i vrati. [ Neko_Mi_Maznuo_Nick @ 03.09.2015. 12:12 ] @
Mrezna je
![]() Ovu poruku dobijam uvek kada reinstaliram drajver ![]() Radila mi je bez problema par godina, sve dok danas nisam vadio kabl. Probao sam preko Acronisa da vratim sistem, ali odmah u startu ne mogu da je osposobim, a to mi se nikada pre nije desavalo. Mislim da nije softverski problem. Probacu nesto kasnije da je izvadim iz slota i provericu kabl. Ona lampica na mreznoj radi, kada ubacim kabl. [ gilopile @ 03.09.2015. 12:33 ] @
Moze biti da je crkla, a i ne mora. To sto ne moze da je `startuje`, moze biti da jedan od adress pinova nema dobar kontakt. Ima tu 120 pinova, i neretko se desi da neki od njih ne ostvari dobar kontakt i eto problem. Kao sto sam rekao, izvadi je iz slota, dobro krpom obrisi kontakte i vrati. Ako imas jos slobodnih PCI-slotova, ubaci u drugi i velika je verovatnoca da ce da proradi.
Mozda si je fizicki malo pomerio iz slota kada si cupao kabel... 100x sam imao isti problem i resavao ga na goreopisan nacin. Samo mi je samo jedna miniPCI kartica crkla i dobijao sam istu poruku i nisam uspeo da resim. Znaci, 90% da ce da proradi ciscenjem ili preslaganjem iz slota u slot. [ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2015. 16:06 ] @
Citat: Ako imas jos slobodnih PCI-slotova, ubaci u drugi i velika je verovatnoca da ce da proradi. Mislim da si dobio resenje od gilopila,pod uslovom da nije integrisana. [ Neko_Mi_Maznuo_Nick @ 03.09.2015. 17:14 ] @
Dok sam citao vase poruke, iskreno bio sam pomalo skeptican. Mrezna je dobro ucvrscena u PCI slot, ubacio sam je u drugi slot, produvao malo plocu, ocistio mreznu i proradila je.
Ja sam je bio otpisao, hvala vam. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|