[ priki @ 02.10.2015. 15:03 ] @
Pozdrav svima,

žena ima ovaj telefon i jednom joj je ispao iz torbe na beton, posle toga je počeo da gubi mrežu povremeno, povremeno radio normalno, sad posle mesec dana od pada 90% dana je van mreže.
Na cosku telefona ima trag udarca sto je i normalno.

Nosio sam u servise, serviseri izbegavaju da ga popravljaju, kažu nema delova, nema pomoći i to je to...nece da se bakću s njim, garancija je istekla.
Da napomenem da sve ostalo na telefonu radi.

Da li neko možda zna šta je u pitanju i da li se ovo može popraviti?

Hvala na odgovorima.
[ gilopile @ 02.10.2015. 15:20 ] @
Tesko. Ako nije izgubio kontakt na samoj internoj anteni, onda je najverovatnije od pada prso po koji spoj na nekom od cipova ili jos gore da je sama ploca naprsla.

Mozda bi trebalo da se vidi koji cip je zaduzen za mrezu pa ga jednostavno preduvati duvaljkom i sta mu Bog da. Vrlo nezgodno za opravku jer je tesko locirati sta je problem kod takvih kvarova prouzrokovanim padom.
[ priki @ 04.10.2015. 18:21 ] @
E svasta, pa ova moja Motorola je pala x puta, dva puta sam je sasvim slucajno i sutnuo kad je pala a ovaj je jednom pao i otisao, bem ti kvalitet.

Znaci bas, bas mu nema leka?
[ gilopile @ 04.10.2015. 21:14 ] @
Nisam rekao da nema leka. Sve se moze popraviti, jedino je pitanje ulozenog truda, zivaca i novca. Nema pravila. Mozes dva identicna telefona baciti sa iste visine na patos i ne mora znaciti da ce oba crci. Nezgodno ljosne, malo se ploca od udarca izvitoperi i eto, pukne po neka kuglica na cipu i izgubi kontakt...

Fon nije los, tako da se servis isplati. Ili odnesi kod komsije koji ima duvaljku, proguglajte gde je mrezni deo i produvajte ako nece ni jedan servis da se bakce.

Skoro sam popravio jedan alkatel 5020x. Nije hteo da pali uopste, pao coveku...Bio u par srvisa i ne mogu da ga naprave. Uzmem, raskopam, spojim bateriju onako na kant da ima mesta i jedan po jedan cip pritisnem i startujem. Nasao sam tacno koji cip zeza, produvao i evo radi kao nov:)
[ priki @ 23.11.2015. 14:07 ] @
Slučajno svratio u neki servis, kažu, donesi da pogledamo, ja odneo, oni ga sredili za 1200 din :-)
zamenili neki modul na ploči kod, oko antene, koji nemam pojma, uglavnom telefon sad radi ...

Ima leka ali bez dobrog majstora ništa!
[ gilopile @ 23.11.2015. 14:11 ] @
Odlicno!