[ memento.ei @ 03.10.2015. 14:46 ] @
| pozz forumasi...posle nepunih pola godine receiver dvb t2 vivax prestao da radi...
inace garancija je zagubljena, pa ostalo samo da vidim da li moze da se popravi..
Naime receiver ne daje znake zivota...dioda ne svetli ...otvorio sam ga i izmerio
napon posle swich napajanja na obelezenom kondezatoru zutom bojom na slici ...
ima napona od 5.1V..zakljucak napojni deo radi (ispravite me ako gresim)
izmerio sam frekvenciju oscilatora pise 24Mhz a multimetar kaze oko 4KHz
ako ne gresim, komponenta obelezena crvenom bojom, je regulatror napona sa 5v na
napon potreban procesoru (trazio sam po netu..nema konkretno data sheet za nju al
mi daju neke zamene i to bi trebalo da bude to...oznak na njoj je GH16C)...
Napon na ulazu pomenutog regulatora bi treblo da je 5v...medjutim nema nikakvog napona ...
pitanje gde je nestao napon ...ako je na izlazu napojnog dela na kondezatoru 5.1 ...
moj zakljucak, do procesora ne dolazi napon ?
 |
[ samuki @ 03.10.2015. 15:14 ] @
Provjeri storage zavojnicu do kondezatora !
[ memento.ei @ 03.10.2015. 15:36 ] @
nemam mogucnost merenja induktivnosti zavojnice...merenjem otpora dobijam da nema
prekida u zavojnici...a posle te zavojnice ide kondezator manjeg kapaciteta na 10V...
i na njemu sam izmerio napon od 5.1V, sto znaci da je zavojnica ispravna ??
[ samuki @ 03.10.2015. 16:34 ] @
Onda je ispravna, prati dalje kuda ide vod.
[ zica49 @ 04.10.2015. 09:59 ] @
Strelica pokazuje na eeprom,mislim da je nekakav 25xx li nebitno.Nadjes datasheet od istog i provjeri napajanje na njemu.
[img][/img][att_img]
[ gilopile @ 04.10.2015. 10:21 ] @
^
To bi trebalo da je flash memorija od 16 ili 32MB, ako se ne varam. Meni bi trebao jedan za jednog Falcom-a :) Neko spucao krivi firmware...
[ Slobodan čovek @ 04.10.2015. 10:58 ] @
A da probaš da žicom dovedeš tih 5,1V na ulaz naponskog regulatora i vidiš da li će da proradi?
[ zica49 @ 04.10.2015. 13:17 ] @
Sacekaj malo sa dovodjenjem napona sa zicom sa 5 volti.
Najcecsi kvar na 5 V napajanju je tjuner! Buduci da svaki ima fantomski izlaz za napajnaje pojacala na anteni,cesto ostane ukljucen a antena u kratkom spoju.
Ta komponenta koja te zunjuje je LDO 3,3V preko nejga se napaja procesor i flash.Zog toga sam i pitao da izmjeris na eepromu/flashu koliki je napon.
Ako nemas napona,provjeris omski da nije linija 3,3 V u spoju.Ako zadovoljava a vidim da mozes razaznati onda je najvjerovatnije tjuner.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.