[ djura1 @ 01.04.2004. 13:27 ] @
Molio bih da mi neko objasni ovo, posto mi nista nije jasno. Napisao sam mali program koji bi trebalo da snimi objekat klase koja implementira Serializable u fajl. Deo koda: Code: try{ FileOutputStream f=new FileOutputStream("fajl.lgn"); ObjectOutputStream out=new ObjectOutputStream(f); out.writeObject(lgn); out.close(); } Sad, sve je proslo lepo, kompilacija, izvrsavanje, sve bez greske, ali kad sam pogledao u folder gde je klasa programa, nigde nema fajla (fajl.lgn). Lupao sam glavu satima, zatim probao drugi program koji bi trebao da procita objekat iz snimljenog fajla. Code: try{ FileInputStream fin=new FileInputStream("fajl.lgn"); ObjectInputStream oin=new ObjectInputStream(fin); lgn=(Login)oin.readObject(); oin.close(); System.out.println(lgn.getUserName()); System.out.println(lgn.getPassword()); } Na moje zaprepascenje, sve je radilo kako treba. Sad, nije mi jasno kako? Kako je serijalizovani objekat sacuvan na disk ako nije u fajlu? Kako je posle toga deserijalizovan iz fajla ako fajl ne postoji? Ako nije u fajlu, kako se drugacije sacuva? Nadam se da neko moze ovo da objasni. Hvala unapred |