[ kg.dragan @ 13.10.2015. 17:08 ] @
Danas mi je na poslu mladi kolega doneo kabl tj. autodijagnostiku VAG113. Po ukljucenju USB kabla u PC, uredjaj se rijavljuje kao nov sa fantasticnom oznakom "FFFFFFFFFFFFFFFFF". OS Win XP, primecuje da je 'ubodeno nesto' u neki slobodni USB ulaz i zahteva instalaciju drajvera. Iskopao sam po netu da je sa druge strane kabla FT232BL kojim PC aplikacija preko virtuelnog serijskog porta komunicira sa mikrokontrolerom ATMEGA162, a ovaj dalje sa pametnim? automobilom. Instalacija FT drajvera prolazi bez problema, ali ponovo ubadanje u slobodni USB daje istu poruku o "FFF...." nepoznatom USB uredjaju i trazi drajvere. Vidim da je FT232BL 'cigliran', skinem sa neta FTDI-jev MProg v3.5, citam help,pratim uputstva ali posle svakog pokusaja MProg ne prepoznaje da je bilo kakav FTDI cip ukljucen i ne moze nista da ocita iz cipa, hvala mu sto javi "no device conect". Molim iskusnije za pomoc. Rekao mi je da mu je dijagnostika ispravno radila nekoliko dana ali..... Pretpostavljm da je u vreme brikovanja FT cipa bio onlajn na netu, da nije koristio legalni softver i da mu je taj softver flesovao FT cip, za mene i moje neznanje veoma uspesno. Pozdrav i hvala na svakoj sugestiji ili odgovoru. |