[ X Files @ 20.10.2015. 19:13 ] @
Ovaj štampač, sem što je baš star model, nije puno štampao... Možda svega dva tonera u životu. (Isti ovakav model godinama imam i na poslu, valjda je obišao zemljinu kuglu kada bi se papiri spojili)

Elem, pre nekoliko dana, usred štampe ostao je da svetli centralni "Go taster", koji signalizira "Fatal error". Uključenje/isključenje resetuje tu signalizaciju do sledećeg pokušaja štampe. Tada se opet upali.

Situacija je sledeća:

1) Štampanje započne, signalizacija OK.
2) Odštampa se samo PRVA stranica (od X zadatih stranica PDF-a, Worda, ...) i to se NE ODŠTAMPA CELA STRANICA, već samo deo (prva polovina, prva trećina, prva četvrtna ili čak i ništa). Ponekad se odštampa i cela, ali baš retko, a dalji sadržaj JOK.
3) Počne da svetli signalna lampa, tj. centralni "Go taster", koji signalizira "Fatal error".
4) Dalje mora uključenje/isključenje, kako bi se stavio u radni Wait položaj.


Isto se ponaša i pri pokušju štampanja TestPage-a, zadrškom "Go taster" (potpuno bez OS-a, sa odspojenim kablom). Ovo navodim zbog sumnje da je do drajvera.


Ima li neko iskustva oko ovoga? Plastična kesa i kontejner?

[ Ned123 @ 20.10.2015. 19:40 ] @
Prije kese i kontejnera...

Da li imaš zadnju verziju firmware na njemu i da li si možda pokušao reset kao prvu ili NVRAM clear kao drugu ocpiju (http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=bpl10783 )?
Možda da probaš i jedan re-seat RAM-a (ukoliko ima dodatnu pločicu)?
Može biti i nešto bezazleno kao neki od senzora koji može biti par eura.
Ima li kakav status u vidu broja error-a negdje u meniju kada "zaglavi"?
[ X Files @ 20.10.2015. 19:56 ] @
Ništa od ovoga nisam probao. Proveriću, naročito ovo oko držanja Go tastera više od 17 sekundi, da se vidi taj SelfTest, ili da se resetuje sve na defaults.

Inače, sećam se kako je sve "puklo". Pustio sam neku štampu PDF-a iz Browsera (Opera), što nikada nije dobra solucija, jer sve ide do zla boga sporo i tromo, jedna strana pa minut čekanja, itd... Kad sam se vratio, čekalo me to zeleno svetlo na tasteru.