[ djmrky @ 31.10.2015. 22:18 ] @
Pozdrav svima

Konfiguracija mi je sledeca:
EPC3925 modem mi je u jednoj prostoriji (i on ima u sebi ugradjen ruter)
WR340G mi je u drugoj prostoriji (prikacen LAN kablom na televizor) i na njemu zelim da dobijem internet sa modemovog rutera tj. da napravim bridge
(povezivanje modema i rutera kablom mi nije opcija)

Ovo mi nikako ne uspeva.

Do nedavno sam imao neki drugi sbb-ov modem i odvojeno neki njihov TP link ruter i davno sam podesio sve da radi kao u konfiguraciji koju sam naveo gore (ne mogu da se setim svakog detalja kako sam to onda podesio).
Sve je to super radilo dok mi pre neki nisu dosli iz SBB-a i zamenili mi kablovski modem posto sam presao na jaci paket kod SBB-a (trio silver na trio gold).

Da li neko ima ovakvu istu situaciju da mi kaze tacne korake kako to da uradim?

Cisco ima neke opcije za WDS, ali tu kaze da je podrzan samo WEP security, sto mi je skroz suludo ili uopste ni ne treba da diram nista sa strane Cisco-a.
TP link ima opciju "Enable bridges" pa tu trazi da se ukuca MAC adresa od modema. Probao sam razne jer ih ima vise kod modema.

Da li je ova modem mozda falican i uopste ne podrzava ovo?

Ovde sam nasao isti model modema gde opcije uopste nisu iste (kako je to moguce?)
https://www.youtube.com/watch?v=C-0VhTXxHS8

Ostao sam bez ideja sta jos da probam

Hvala unapred
[ Binary Mind @ 01.11.2015. 18:41 ] @
Da bi koristio WDS sa Ciskom treba da podesiš WEP security (po difoltu je sigurno neki WPA-PSK ili slično) na Cisko HG-u. Na TP-Linku treba da se ubije DHCP i takođe podesi WEP security. Podešavanja su idiotska što se tiče wireless bezbednosti, ali to je na žalost jedini način sa tom kombinacijom rutera. Ja bih ta 2 rutera povezao ethernet kablom, koliko god treba da bušim i/ili razvlačim...
[ Mile-Lile @ 01.11.2015. 19:19 ] @
WDS bridžovanje radi samo između rutera istog proizvođača...
[ Binary Mind @ 01.11.2015. 20:02 ] @
Moguće je (ne uvek, ali jeste moguće) podesiti WDS bridging funkciju, i između više rutera različizih proizvođača pod uslovom da svi uređaji podržavaju WDS + dodatna podešavanja na svim relevantnim uređajima.