[ popmilan76 @ 05.11.2015. 20:33 ] @
Da li je neko radio program za sportsku kladionicu,tj za uplate i stampanje tiketa?I koliko je to komplikovano napraviti?Da li ime neko da ponudi open source za kladinice?
[ savkic @ 05.11.2015. 22:40 ] @
> Da li je neko radio program za sportsku kladionicu,tj za uplate i stampanje tiketa?I koliko je to komplikovano napraviti?

Nemam konkretnog iskustva ali generalno stampanje i evidencija tiketa je pravolinijski posao, odredjivanje kvota je već posebna nauka. Odgovor na pitanje težine, zavisi šta ćeš raditi i koliko toga treba da podržiš, može biti lako, nedelju dana posla ili poprilično teško.
[ popmilan76 @ 06.11.2015. 13:30 ] @
Meni konkretno treba samo stampanje i uplata tiketa za radnika na prijemu tih tiketa,...Kvote ne treba da se rade,vec se preuzimaju gotove...
[ djoka_l @ 06.11.2015. 13:47 ] @
Da, moja firma je radila, a to nikada nije samo "program za štampanje tiketa".

Da bi se uopšte primila uplata, potrebno je da kvote budu na neki način unesene. Na osnovu tih kvota i vremena uplate (svaka igra ima neko maksimalno vreme do koje se za nju primaju uplate) određuje se na koje mečeve se može igrati. Dalje, svaka uplata mora biti unesena i zabeležena u sistemu. Potrebno je obezbediti praćenje uplate po svakoj pojedinačnoj igri i brzo reagovanje u slučaju neki sumnjivih okolnosti (recimo, ako se pojavi sumnja da je neki meč "namešten" što se detektuje neobičnom količinom uplata na igru, zaposleni u kladionici mora da bude brzo upozoren i da reaguje - na primer da se zabrani uplata na neke igre).
Potrebno je obezbediti sistem za isplatu dobitaka.
Potrebno je obezbediti komunikacionu infrastrukturu - kladionica može imati više geografski udaljenih uplatnih mesta.
Potrebno je obezbediti sigurno čuvanje podataka.
Potrebno je obezbediti sistem za ponudu paketa. Recimo, kladionica može da ima razna ograničenja, tipa da tiket sa klađenjem na krajnji rezultat mora da ima minimalno 4 para itd. i taj sistem mora da bude fleksibilan da kladionica može da "u letu" menja svoju ponudu.
Mora se obezbediti integracija sa knjigovodtvenim sistemom.
U stvari, u jednom projektu smo napravili i ceo knjigovodstveni sistem, sistem za knjigovodstveno izveštavanje kao i sistem za vođenje podataka o klijentima i karticama (u pitanju je bila jedna on-line kladionica).

Dakle, nije ni najmanje jednostavno.
[ popmilan76 @ 06.11.2015. 16:05 ] @
E,da,jos nesto nije samo ovo sto sam rekao,trebalo bi mi i kako da uradim update rezultata i kvota sa nekog sajta?
[ popmilan76 @ 07.11.2015. 10:05 ] @
Da li mogu pomocu Delphija da skinem kvote sa neke web strane,da ih skinem u svoju bazu,koja je recimo access...kao i da skinem rezultate utakmica...
[ savkic @ 07.11.2015. 11:09 ] @
Mozes, a kako i koliko tesko zavisi od sajta. Ako je obican html onda je dovoljna TIdHttp komponenta sa kojom downloadujes stranicu pa je posle isparsiras. Ako je neki flash onda je daleko teze pa ces mozda morati i OCR da radis.
Primere downloada sa sajta (i diskusije na tu temu) su bile ranije pa ih mozes potraziti.