[ pixie @ 06.11.2015. 16:32 ] @
Laptop je Toshiba Satellite, Win7. Imam dva eksterna harda i često imam problem, kad ih priključim dok je laptop uključen i idem na Computer, on ih učitava čitavu večnost (a pritom mogu bez problema da otvorim fajl sa harda ako ga tražim preko zasebnog programa za pretraživanje). Šta može biti uzrok?

Druga stvar, kada ide neki film ili muzika i otvaram nove prozore, zvuk se deformiše dok se ta druga operacija ne završi. Laptop inače ima procesor i5 od 2,2 GHz i 8GB RAM-a. Dobila sam ga bez operativnog sistema pa sam drajvere skidala sa neta, moguće da tu nešto nisam dobro uradila. Imam mogućnost da uzmem registrovani Win8 ali me opet brinu drajveri, može li neko da mi da uputstvo kako da ih tražim?
[ crvenitornado @ 06.11.2015. 18:32 ] @
ako su hard diskovi plug and play usb, ne bi trebalo da bude problema. Svaka druga varijanta zahteva povezivanje pre podizanja sistema, znači, ne otkopčavaj ih :)

sto se tice drajvera, win 8 ih ima vecinu. Ne znam zasta ti trebaju drajveri.
[ pixie @ 06.11.2015. 20:19 ] @
Pa jesu plug and play čim mogu da otvaram fajl sa njih iako ih Computer još 'učitava' u prozoru.

Što se drajvera tiče, pa valjda za matičnu ploču, zvučnu karticu, displej...dugo nisam imala laptop, zaboravila sam ima li razlike u odnosu na desktop računar kad se instalira sistem.