[ la.linea @ 09.11.2015. 10:05 ] @
Jučerašnji protest protiv TTIP-a u Berlinu bio je najveći događaj u Evropi, ne samo jučerašnjeg dana već verovatno i cele ove godine, samim time trebao je biti i najveća evropska vest danas.
Trebalo je biti praćen "iz minute u minutu", kamere su trebale putem nacionalnih televizija prenositi uživo slike iz Berlina, da svi videšto narod Evrope misli o kontroverznom sporazumu o slobodnoj trgovini
između SAD-a i Evrope kojime bi, ako do njegovog potpisivanja dođe, demokratija kakvu je danas znamo, mada nije idealna, prestala postojati, a glavnu reč vodile bi gigantske transnacionalne korporacije.

Zašto onda jučerašnji skup u Berlinu, na kojem se okupilo više hiljada ljudi, nije danas udarna vest u svim medijima? Zašto se o jučerašnjim skupu ne piše danas kao o nečem o čemu će se pričatijoš godinama?
Očito svi oni koji imaju logistiku i kapacitete da pokriju ovaj skup onako kako je trebalo da bude pokriven zapravo žele da se o tom skupu zna što manje. Podržavaju li stoga isti TTIP? Ne nužno, verovatno su krajnje indiferentni, ali oni koji medijske operacije finansiraju itekako podržavaju TTIP i to je kraj priče. Nemojmo se stoga medijskom ćutnjom više ni baviti, bavimo se događajem koji se juče dogodio na ulicama Berlina.

Znate li uopšte što je TTIP? Većina je do sada verovatno već nešto, ili podosta, čula o ovom projektu. Spomenimo pre svega njegovu najkontroverzniju stranu - tajan je, odnosno trebao je biti tajan. Za TTIP (skraćenica za Transatlantsko Trgovinsko i Investiciono Partnerstvo) znamo zahvaljujući organizaciji VikiLeaks koja je objavila da se o ovom projektu već duže vreme pregovara na relaciji između Vašingtona i Brisela.

[ RoRa @ 09.11.2015. 17:48 ] @
Sve što je dobro za EU i SAD dobro je i za Srbiju.
[ la.linea @ 09.11.2015. 19:37 ] @
Citat:
RoRa: Sve što je dobro za EU i SAD dobro je i za Srbiju.

Onda smo danas trebali da glasamo za ulazak šiptara u UNESCO?
[ RoRa @ 12.11.2015. 17:08 ] @
Naravno da Kosovu nije mesto u UNESCO-u. Ako se držimo ekonomije onda iz činjenice da je EU naš najveći spoljnotrgovinski partner sledi zaključak da kada napreduje ekonomija EU napreduje i ekonomija Srbije.