[ Vicemilan @ 10.11.2015. 02:23 ] @
Istrazivao sam dosta o ovoj temi ali meni je vise nebulozno kako ce skoro 2016 god. a u Srbiji jos ne moze da se zaradjuje od android aplikacija???

Je li zna neko nacin na koji se ovo moze zaobici?
Jedino sto sam ja nasao je da se angazuje strana firma ili neko u instostranstvu...

Znam da postoji i opcija sa reklamama ali tu nije neka zarada osim ako imate super popularan app.

Zna li se kada ce vise naplacivanje aplikacija biti moguce u Srbiji? Ovo je stvarno sramota znaci...
[ normandija @ 11.05.2018. 18:26 ] @
I mene ovo isto intersuje. Da li se moze otvoriti developer account iz Srbije i taj isti povezati sa bankovnim racunom u Nemackoj (ako ga imam) i naplacivati tako?
[ anon334571 @ 11.05.2018. 18:44 ] @
Google Play Store kao i android počivaju na pravilima open source projekata. Projekat, tj. aplikacija i kreator, ako misle da zaradjuju direktnom prodajom, "neće se leba najesti", jer kao što svi znaju najpopularnije su besplatne aplikacije. Pa kad zaživi/ako zaživi, lako će da se ostvari zarada :)

Ko je još lud da kupuje aplikacije na Google Play Store :)
[ normandija @ 11.05.2018. 20:25 ] @
Pa uvek ima ko ce da plati, ludi ameri placaju sve i svasta. Uzmi malo istrazi pa vidi za sta sve ljudi daju pare, uzas kakve gluposti od aplikacija ...
Kad sam video kakve sve gluposti imaju po 200k skidanja smesno i uz to se placaju u proseku do 2$ ...
[ S A J A @ 12.05.2018. 10:26 ] @
Evo pre neki dan skinuo jednu igricu koja mi je bila zanimljiva, malo igrao i izašla mi promotivna "sad ili nikad ponuda", da za 299 kupim koliko_već nečega. Meni to delovalo interesantno, platio tih 299 dinara (par klikova) i zatim sa "zlatom" koji sam dobio pokupovao gomilu korisnih itema ;) Posle sam se zanimao sa time par dana i batalio. Hoću da kažem da će uvek neko da se nađe i plati te sitne iznose. Mi smo ovde mentalno istrenirani da sve mora da bude besplatno, čak i toliko da u samom startu zaobilazimo PAID aplikacije iako to realno košta ko neki fast-fud obrok. Kad prelomimo to u svojim glavama i skapiramo da za smešne novce možemo da imamo nešto kvalitetnije i na ovim prostoma će se više kupovati. U inostranstvu je to uobičajna pojava. Ko god napravi neku iole interesantniju aplikaciju ili igru, može sa tim sitnim iznosima prilično da se obogati. Malo po malo, eto lepe kinte koja kaplje.
[ normandija @ 13.05.2018. 13:58 ] @
@S A J A

Svaka cast, o tome ja i pricam ovde. Uvek se nadje neko ko ce kupiti.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.05.2018. 20:17 ] @
Citat:
miltop:
Ko je još lud da kupuje aplikacije na Google Play Store :)


Bzvz konstatacija. Aplikaciju u koju je uložen očigledan trud, a koja ti rešava određen problem koji imaš, treba nagraditi i tako stimulisati dalji razvoj iste.

To što je Google odlučio da nam Android da za dž, ne znači da oni ne zarađuju itekako od njega. To što je open-source, ne znači da nema para u njemu. Ceo Google i pola PS-a živi od reklama. A ja recimo ne volim reklame. Blokiram ih kad god mogu, a i kupujem softver bez reklama kada imam priliku.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.05.2018. 20:18 ] @
Citat:
normandija:
I mene ovo isto intersuje. Da li se moze otvoriti developer account iz Srbije i taj isti povezati sa bankovnim racunom u Nemackoj (ako ga imam) i naplacivati tako?


Vodi računa da je pitanje postavljeno krajem 2015. godine te da je od tada Srbija došla na listu podržanih zemalja. Takođe, zašto ne otvoriti dev nalog na Nemačku, ako već tamo imaš račun?
[ normandija @ 14.05.2018. 09:05 ] @
Znam da je postavljeno davno, ali je tema i dalje aktivna jer nama iz SREB ne dozvoljavaju da prodajemo ista odavke, ali da kupujemo to moze :)

Pa verovatno cu tako i uraditi.