[ KorgTheBest @ 02.12.2015. 12:07 ] @
Da li je normalno da su mi svi portovi blokirani?
Dakle odem na neki sajt, npr. whatismyip port scanner i tamo posle skeniranja izadje da su svi portovi blokirani. Odem na canyouseeme, ista situacija za sve portove osim za jedan koji sam nasao u ruteru, a njega koliko vidim koristi uTorrent. Firewall ne pravi problem jer sam probao na više sistema, ruter sam resetovao na fabrička podešavanja više puta. Internet radi sasvim normalno, ali ni jedan port nije otvoren. Ruter je klasičan Tp Link TL WR740N. Ostaje jedino da mi je ISP blokirao sve portove iz nekog razloga. Znate li nešto više o ovome?
Pozdrav
[ calexx @ 02.12.2015. 21:51 ] @
Ruteri obično i blokiraju portove pa je potrebno da se po potrebi forvarduju. Da li si uradio to?
[ KorgTheBest @ 03.12.2015. 00:36 ] @
Probao sam nešto, ali nije bilo uspeha. Pre toga sam forwardovao jedan port koji je radio, nakon toga jednostavno nije hteo da radi a apsolutno ništa nije menjano. Posle toga sam probavao da forwardujem još neke portove, ista situacija. Mada, primetio sam jako čudnu stvar, kada povežem modem direktno na PC, samo se vrti onaj krug (Identifying no internet acess), dok preko rutera sve radi normalno.
[ calexx @ 03.12.2015. 01:16 ] @
Verovatno negde grešiš kod forvardovanja, ja sam na takvom ruteru bez problema to radio. A ponašanje modema je normalno, rešava se prema tome koji ti je ISP što ne znamo. Jotel?
[ KorgTheBest @ 03.12.2015. 08:26 ] @
Da, Jotel je u pitanju. Ako može neko pojašnjenje kako da forvardujem neki port. Koliko vidim, mene najviše buni Ip adresa koja treba da se ukuca, negde sam našao da treba ipv4, i to je sve radilo. Sada pokušavam da proverim portove kod jednog drugara koji ima isti ISP i isti ruter, situacija je čudna, jedan sajt kaže da su otvorena dva porta, drugi kaže da su svi zatvoreni, ne zna se kome uopšte verocati haha.
[ agvozden @ 03.12.2015. 08:57 ] @
eksterni servisi ne znaju da li su portovi blokirani ukoliko nema ničega na tim portovima.
potrebno je da postoji neki odziv, a to je najčešće preusmerenje - forward - portova i aktiviranje nekog servisa na računaru.
[ KorgTheBest @ 03.12.2015. 09:26 ] @
Dakle da bi se neki port pokazao otvorenim, mora da ga koristi neka aplikacija?
Recimo ako program ne koristi port XX, on ce se pokazati kao zatvoren?
Još nešto, znam da postoji dosta o tome, ali ako neko može ukratko da mi objasni kako da forwardujem neki port na WR740N.